Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en Serpentine Belt för 1995 Korsika

Serpentine bälten har blivit vanligare på bilar och lastbilar från nästan alla tillverkare. Den enda serpentin bälte förenklar installation eller byte av remmen på 1995 Chevy Korsika. Den Serpentine belt förvandlar alla tillbehör på framsidan av motorn, men om det misslyckas, det påverkar alla system i bilen. Inspektera bältet regelbundet och byt ut den om du ser några tecken på slitage eller skador på bältet. Saker du behöver
Wrench in
3/8-tums spärrnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet och ta bort bulten som håller fast kabeln änden till terminalen med hjälp av en skiftnyckel. Isolera kabeln från batteriet när du arbetar runt remmen och remskivorna.
2

Lokalisera Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. På Korsika ligger nära mitten av remskivorna, strax under servopumpen och generatorn. Placera fyrkant från en 3/8-tums Ratchet i hålet på spännarmen. Vrid spännrullen moturs för att ta bort spänningen från bandet.
3

Håll sträckaren från remmen och ta bort remmen från remskivorna. Sakta låta spännaren att rotera tillbaka till utgångsläget och sedan kasta det gamla bandet.
4

Montera den nya remmen på alla remskivor men inte spännaren ännu. Vrid spännaren moturs med spärr och skjut remmen på spännrullen. Långsamt rotera spännaren medurs, gör det möjligt att spänna remmen.
5

bort spärren från spännaren och installera den negativa kabeln till den negativa polen på batteriet. Dra åt bulten med en nyckel för att säkra kabeln änden. Starta motorn och visuellt kontrollera att bältet löper sant över remskivorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102370.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.