Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du justerar ett Bilens Förgasare

De flesta förgasare har två justerskruvar nära basen av förgasaren. Skruven till vänster är en tomgångsskruven och den till höger är en inaktiv blandning skruv. Båda måste justeras ordentligt för att motorn ska fungera väl. Förgasaren kan justeras utan alltför mycket besvär på bara några minuter med en skruvmejsel och vakuummätare. Du kan spara tid och pengar genom att göra de justeringar själv. Saker du behöver
Skruvmejsel
Vakuummeter
Visa fler instruktioner
1

Lossa vingmuttern ovanpå luftrenaren för hand och lyft renare från toppen av förgasaren. Lokalisera de två justerskruvarna på framsidan av förgasaren, nära basen av pipan.
2

Starta motorn på din bil och vrid på justerskruven till vänster moturs med en skruvmejsel tills det är hela vägen öppen. Var försiktig så att du inte låter den falla ut ur förgasaren.
3

Vrid justerskruven till höger medsols med en skruvmejsel tills den är helt stängd. Var noga med att inte dra åt skruven. Bara slå på den tills du känner ett lätt motstånd.
4

Justera blandning skruvarna genom att vrida skruven på vänster fem halvan roterar medurs med en skruvmejsel, och vrida skruven på höger fem halv varv moturs . Avlägsna slangen gummiutsugring från metallen porten vid basen av förgasaren och fäst slangen på en vakuummätare till hamnen.
5

Alternate vrida justerskruvarna ett halvt varv i taget med en skruvmejsel tills båda läser mellan 1500 och 1600 rpm på vakuummätaren. Ta bort mätaren från metallen porten och sätt tillbaka slangen gummiutsugring till metallen porten.
6

Placera luftrenaren på toppen av förgasaren och fäst den med vingmuttern. Stäng av fordonets motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102194.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.