Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Byt bränslefilter i en 2006 Ford Ranger

Bränslefiltret uppgift är att välja bensin, så att motorn kan hållas fri från sediment och föroreningar som kan finnas i bränslen. Bränslet lämnar bensintanken och passerar genom bränslefiltret innan den riktas till motorn. Ett igensatt bränslefilter kan hålla motorn från dras igång och kör. Du kan byta ut bränslefiltret om 2006 Ford Ranger själv på bara några minuter. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Fuel line koppla Tool Review liten hink
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Skruva av tanklocket från bensintanken för att lätta på trycket från bränslefiltret.
2

Leta bränslefiltret om 2006 Ford Ranger på insidan av ramen järnväg som löper under förarsidan av lastbilen, mellan hytten och bränsletanken.
3

bort bränsleledningarna med bränsleledningen koppla verktyg för en 2006 Ford Ranger. Du kan köpa det här verktyget på de flesta bildelar butiker. Verktyget glider inuti bränsleledningarna och låser dem från filtret hamnar. Skjut änden av verktyget inuti öppningen av bränsleledningarna. Medan du trycker på Koppla från verktyget inåt, dra försiktigt ut på bränsleledningarna. Den disconnect Verktyget kommer att släppa klippen som håller bränsleledningar anslutna till bränslefiltret. Detta gör att du kan ta bort bränsleledningarna. Låt överskottet bränsleflödet in i en liten plasthink.
4

Ta bort fästet från runt bränsleledningarna med en spärr och en 7/16-inch socket.
5

Dra ut bränslefiltret ut och in det nya bränslefiltret i konsolen, dra åt fästet tillbaka över den nya bränslefiltret.
6

Push bränsleledningarna över bränsle-portarna på båda sidor av bränslefiltret tills du känner linjerna låsa portarna bränsleledningen. Dra försiktigt tillbaka på bränsleledningarna att se till att de är säkrade till bränsleledningen porten på bränslefiltret.
7

Skruva fast tanklocket igen och vrider om nyckeln på och av tre gånger . Detta kommer att flöda bränslefiltret med bränsle.
8

Dra runt motorn och inspektera det nya bränslefiltret och bränsleledningar för läckor. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102344.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.