Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man ställa in tiden för en 383 Mopar

Den Mopar 383 motorn var tillgänglig på Chrysler Windsor och Saratoga 1959 och 1960. Den motorn installerades också i andra Chrysler fordon 1960-1971. Mopar står för Motor Parts uppdelning av Chrysler. Motorerna används ofta för racerbilar och är generellt prestationsinriktad. Du bör regelbundet kontrollera tändinställningen på din klassiska Mopar motor att hålla den från att bränna ut eller blir föråldrade. Den Mopar 383 har en normal tändningen på 10 grader före övre dödläget (BTDC) men du kan justera timingen efter dina önskemål. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
ställa in tidtagningen
1

Parkera bilen i ett område bort från trafiken. Stäng av motorn och alla tillbehör och utrustning.
2

Sätt växeln i neutralläge och dra i nödbromsen. Blockera hjulen. Starta motorn och låt den värmas, nå en tomgång på 450 rpm.
3

Kontrollera nödbromsen ordentligt engagerad innan du avslutar bilen och öppna huven.

4

Anslut stroboskop röda klämman till den positiva polen på batteriet innan du ansluter den svarta klämman till den negativa polen. Anslut stroboskop till nummer ett tändstift och viktigaste vevaxelremskiva.
5

Shine tidpunkten ljus på vevaxeln remskiva och topplocket. Observera där tidpunkten märket faller genom att titta på de viktigaste vevaxelremskivan. Om tändningen är inställd på en perfekt tändning, ta bort timing ljus, stäng huven och stäng av motorn. Om det inte är, gå vidare till nästa steg.
6

Hitta distributören låsning bult, som vanligtvis är belägen vid foten av distributören bostäder. Lossa bulten med en skiftnyckel och koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder. Du kan nu ställa in tändningen.
7

Vrid fördelaren för hand tills tidpunkten märket på den huvudsakliga vevaxelremskiva faller i timing nivå du vill. Tio grader FÖD rekommenderas. Du bör inte avvika alltför långt från detta annars riskerar du att skada motorn.
8

Anslut slangen distributören vakuum fördelningshuset och dra fast-down bolt. Ta bort alla anslutningar stroboskop och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102227.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.