Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man installerar Spark ansluts till en Honda CR-V

Den 2003 Honda CR-V tändsystem använder en spole-on-plug-systemet så har inga tändstift kablar att hantera. Istället, fyra individuella spolar sitter ovanför tändstiftet på huvudet och ventil-kåpan. CR-V har en cover av spolarna för att skydda dem från smuts och fukt samt gör motorn ser lite renare och mindre rörigt. Byta tändstift kräver avlägsnande av spolarna för tillträde och detta är en bra tid att inspektera och rengöra dem om det behövs. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
tändstift socket
Bladmått
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet efter avlägsnande av bulten från kabeländen med en skiftnyckel. Isolera kabeln från batteriet medan du arbetar.
2

Leta spolen locket kör ner i mitten av ventilkåpan och ta bort de fyra fästmuttrar från det med en hylsa och spärrskaft. Ställ muttrarna åt sidan, lyft sedan locket ventilkåpan, utsätta spolar undertill.
3

Ta bort fästbultarna som håller spolarna ner med en hylsa och spärrskaft. Välj en spole att börja med och koppla ledningarna-harness kontakten från spolen. Lyft spolen rakt upp och bort tändstiftet.
4

Ta bort tändstiftet genom att vrida det moturs med ett tändstift hylsa och spärrskaft. Ta bort pluggen från cylinder-head borrning och kassera den. Öppna lådan som innehåller nya tändstift och försiktigt bort det.
5

Kontrollera mellanrummet mellan elektroden och jord på botten av pluggen. Det bör sättas till 0,039 med ett bladmått. Mätaren ska bara glida genom gapet med en mycket liten dra på bladet.
6

Installera den nya kontakten i tändstift hålet, vrida medurs för att dra åt den med ett tändstift socket och ratchet. Dra det tills det är ordentligt, vrid den ett kvarts varv mer. Skjut spolen över tändstiftet och montera spolen-bulten med en hylsa och spärrskaft.
7

Anslut kablage-kabelstam till spolen, sedan gå vidare till nästa cylinder och upprepa processen. När du har slutfört alla fyra cylindrar, placera spolen locket på ventilkåpan och installera fyra fästmuttrar, dra åt dem med en hylsa och spärrskaft.
8

Installera den negativa batterikabeln på minuspolen av batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn för att testa reparationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102422.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.