Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en 2002 Kia Sportage

Den 2002 Kia Sportage SUV har en ekonomisk 2,0-liters fyrcylindrig motor. Förbränningsmotorn s tändinställningen bestämmer när en gnista kommer att inträffa för att starta motorn. Du bör regelbundet kontrollera tändinställningen på din motor för att få ut det mesta av det. Den 2002 Kia Sportage har två fabriksrekomenderade tändning tider: fyra grader efter övre dödläget, och sex grader före övre dödläget. Du kan ställa in tiden med några verktyg och grundläggande mekaniska kunskaper, men var noga med att inte skada motorn. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i ett område där du kan arbeta på motorn och stäng av motorn på. Stäng av alla tillbehör, inklusive radio, luftkonditionering och fläkt.
2

ur bilen och Blockera hjulen. Återinträda bilen och sätta i friläge med nödbromsen engagerade. Slå på motorn och låt den värmas till en tomgång på 750 rpm.
3

Lämna bilen och öppna huven.
4

Anslut stroboskop till lastbilens batteri genom att placera den röda klämman på pluspolen, sedan den svarta klämman på den negativa terminalen. Anslut klämmorna stroboskop till nr 1 tändkabeln och skina ljuset på timing index delen av remskivan för att kontrollera tändinställningen.
5

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan visas jämfört med graden fliken på framsidan av motorn för att se vad tidpunkten är. Om tändningen läser fyra grader efter övre dödpunkt, eller sex grader före övre dödläget, kan du ta bort stroboskop, stoppklossar och stäng av motorn. Om timeing inte läsas som ovan, gå vidare till nästa steg.
6

Leta distributören låsning bult vid basen av distributören bostäder. Använd en skiftnyckel för att lossa låset nedåt bult och koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder. Anslut slangen distributören vakuum till den elektroniska gnistan datorn och marken förgasaren switch med startkablar. Du kan nu justera tändningen säkert.
7

Vrid fördelaren för hand tills tidpunkten markeringen på remskivan linje med fyra grader efter övre dödläget, eller sex grader före övre dödläget.

8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn, anslut den till distributören bostäder, och dra fast-down bolt när du ställer in tändningen tiden. Ta bort komponenterna stroboskop, kablarna jumper och stäng huven. Stäng av motorn och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102663.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.