Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man gör en överföring Flush på en Honda Civic 2001

Honda Civic 2001 underhållsmanual efterlyser ett avlopp och fylla - inte en överföring - flush. Du kan fortfarande spola transmissionsolja, men du kommer inte att kunna göra det på det sätt en professionell bil affär skulle eftersom butiken har en transmission flush maskin. Du kommer att behöva spola kylaren på din Honda Civic med fyllningen och dränera metod. En transmission flush är nödvändigt att rensa ut gamla vätskan och eventuella metallspån från transmissionen och momentomvandlaren. Saker du behöver
13 liter Honda ATF vätska
3/8-tums Ratchet
Funnel
Oil fånga pan
Visa fler instruktioner
1 < p> Sätt oljan fånga pan under överföringen avtappningspluggen.
2

Ta bort pluggen transmission avloppet med en 3/8-tums Ratchet och låt vätskan rinna ut i dropplådan. Bottenpluggen har ett fyrkantigt huvud att chefen för spärren kommer att passa in.
3

Sätt i kontakten överföring rinna tillbaka in och dra ner med 3/8-tums Ratchet när vätska har runnit ut.
4

bort överföringen oljestickan från motorn och sätta en tratt inuti oljestickan röret.
5

Tillsätt 3 liter Honda ATF vätska till transmissionen. Vänta ca 5 minuter för vätskan att rinna ner i pannan och sedan ta bort överföringen bolt dropplåt och dränera vätska igen i dropplådan.
6

Dra åt avtappningspluggen tillbaka ner och tillsätt 3 fler liter vätska till överföring och vänta 5 minuter. Sedan dränera vätska igen och sätta avtappningspluggen igen och dra åt den.
7

Lägg ytterligare 3 liter ATF vätska transmissionen en gång och vänta ytterligare 5 minuter och avlopp. Sätt avloppet bulten igen och dra ner mycket snäv eftersom detta kommer att vara sista gången som du tar bort drain bolt.
8

Lägg 3 och 1/2 liter Honda ATF vätska överföring . Veva bilen och låt motorn värmas upp till driftstemperatur och kontrollera nivån transmissionsolja på mätstickan när motorn är igång för att få en korrekt behandling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102355.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.