Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Till Ändra tändstift trådar i en 1997 F150

tändstiftet trådar i 1997 Ford F150 pickup är lika viktiga för en korrekt drift av motorn när tändstiften själva. Regelbundet inspektera tändkablarna för sprickor eller andra skador bör vara en del av din vanliga underhåll rutin. När du upptäcker att du måste byta ut en av trådarna, bör du byta ut dem som ett set. Tändstift trådar brand i en viss ordning. Du kan inte bara dra alla kablar och anslut nya i valfri ordning. Det bästa du kan göra är att dra en tråd utanför på en gång för att ersätta dem. Standarden motorn i F150 i 1997 är 4,2 V-6, men har '97 F150 en valfri 5.4L motor som inte använder tändkablarna. Saker du behöver
Spark tänger tändkabeln (tillval) katalog Silikonfett
Plug Wire Set
Visa fler instruktioner
1

tag i bagageutrymmet på första kontakten tråd du ska byta och dra bort från tändstiftet på motorn. Du bör börja med den längsta tråden. Om du har svårt att dra kabeln ur kontakten för hand, använd ett par tändkabeln tång för att ta bort dem.
2

Följ tändkabeln till distributören och pressa flikarna på sidorna av pluggen för att dra bort det. Observera att du måste dra kabeln från flera linlås längs vägen. Installera en ny tråd av samma längd genom att fästa den mindre änden till fördelarlocket. Sprid lite silikonfett på kontakt i varje ände av den nya tråden. Addera 3

Tryck bestämt på den tills du känner att tråden snäpper på plats. Dra tråden genom någon tråd kvarhållande klämmor på motorn och anslut den andra änden på tändstiftet. Tryck bestämt på boot tills du känner att snap tändkabeln på plats. Upprepa proceduren för resten av tändkablarna.
4

Dra tändkabeln från fördelaren och tändspolen på samma sätt som de tändkablarna och ersätta det med ett nytt. Kom ihåg att använda silikonfett på beslagen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102774.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.