Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på Wisconsin Motorer

Wisconsin Motors tillverkare motorer för industri-och bygg användningsområden. Företaget bygger ett brett utbud av motorer, mestadels bensindrivna, luftkylda modeller men även en del mer kraftfulla vätskekylda motorer. För varje motor att löpa smidigt och effektivt, måste den lämplig tidpunkt. Wisconsin motorer bör åter klockad minst två gånger per säsong eller när tändgnista verkar svag. Instruktionerna i den här artikeln är för TRA-10D och TR-10D modeller; proceduren kan variera något för andra motorer. Saker du behöver
Wisconsin motor
Timing ljus
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna rutan breaker, som vanligtvis är placerad på vänster sida av motorn.
2

Inspektera punkten gapet. Ganska exakt timing kan uppnås genom att helt enkelt ställa brytaren punkten gapet till dess angiven sträcka. Konsultera motorns dokumentation för exakt mätning att använda. Den Wisconsin TRA-10D och TR-10D, till exempel, kräver en brytare punkt gap på 0.02 inches. Ställa gapet exakt kräver ett bladmått av lämplig storlek, som är placerad mellan de två punkter medan en skruvmejsel för att flytta plattorna via justerande kortplatsen. Även om detta kommer att ge någorlunda exakt timing, kommer ett stroboskop vara mer exakt.
3

Koppla spolen primära tråden, längst ned i rutan breaker.
4

Inspektera svänghjulet svepning. Öppningen på höger sida visar tidpunkten märket på svänghjulet.
5

Vrid starter skivan medsols och titta på brytaren armrörelser. Stopp när motorn är på kompressionsslaget. Det är nu på OK för att rada upp svänghjulet inställningsmärket med pekaren.
6

Anslut stroboskop till terminalen stud, i den nedre delen av rutan breaker. Anslut den andra tråden till jord.
7

Lossa skruven på kontakten stödplatta. Bara lossa det nog att låta plattan för att flytta -. Längre
8

Stäng punkterna i justerande kortplatsen med hjälp av en skruvmejsel. Därmed sätts timing ljus på. När det slås på, vrid skruven på motsatt sätt långsamt. Så fort ljuset slocknar, stoppa och hålla punkter i detta tillstånd.
9

Drag fast skruven.
10

Test tidpunkten. Vrid svänghjulet moturs, vilket kommer att slå på stroboskop. Sedan långsamt vrid svänghjulet medurs. Ljuset ska stängas av samtidigt som svänghjulet linjerna justeringsmärke upp med pekaren. Om så är fallet, är motorn tidsinställda korrekt.
11

Koppla tidpunkten ljuset från terminalen stud. Anslut spolen primära tråden till dess anslutning i
12

den nedre delen av rutan breaker.
13

Sätt tillbaka locket på rutan breaker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102616.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.