Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Automobile Scan Tools

Framsteg inom teknik har lett till datasystem i bilen som analyserar bilen och automatiskt utföra tune ups på bilen. Tyvärr, detta datorsystem kan krångla sig och göra att bilen förlorar en hel del kraft och effektivitet, även om de flesta bilar kan fortfarande köra när datasystemet inte fungerar. I butiken, kommer mekanikerna använda scanning verktyg för att bedöma vad som är fel med datorn och din bil. Datorsystem

De flesta bilar har nu datorsystem som tillåter bilmekaniker att använda samma skanning verktyg på alla bilar i stället för att ha flera skanningverktygen, en för varje bil. Dessutom har dessa bil skannrar sjunkit i pris till den del där de genomsnittliga husägare kan nu köpa dem. Gör-det-självare kan köpa Auto röntgen scan tool, vilket gör denna bilägaren att analysera skadan och utför grundläggande underhåll av fordon. Skannern läser och raderar koderna som genereras av den interna bilen övervakningssystem. Detta verktyg kommer också att återställa ljuset tjänsten motorn, ett användbart verktyg eftersom tjänsten motorn ljuset är mycket känslig. I de flesta fall aktiverar bilen bara ljuset tjänsten motorn när bilen inte kan passera utsläpp tester. Med tanke på dess storlek, kan bilägaren enkelt lagra denna felsökningsverktyg i handskfacket.
Kalibrering Scanners

Kalibrering fordonsindustrin skannrar har bilen eld sina bränslespridare och tändning spolar och sedan använda uppgifterna från detta för att analysera hur bilen fungerar så att mekanikerna kan kalibrera motorn bränning. Målet med kalibreringen är att maximera motorns effektivitet och minska motorns avgasutsläpp. Sensorerna på skannern åtgärden gaspådrag, luft-och vattentemperatur, vevaxel och kamaxel läge, motorns varvtal och körhastighet.
Hem Scanners

Bilägare som vill utföra sin egen mer djupgående motor analys kan använda Scan Tools. En ände av sladden ansluts till bilens motor och en annan ände av sladden ansluts till den seriella bussen av en bärbar eller stationär dator. Programvaran analyserar bilens specifikationer på datorn och hjälper bilägaren övervaka bilens data i realtid, felsöka problem med motorn och utföra reparationer på datasystemet. Detta system fungerar endast med bilar som har ett Controller Area Network (CAN) mikrokontroller i motorn. Bilar tidigare än 2004 inte sannolikt har en CAN, och dessa bilar byggda mellan 2004 och 2007 kan ha en CAN. Alla nya bilar har CAN.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102570.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.