Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man tar bort tändstift från en Jaguar 1990 XJS

De tändstift i din Jaguar XJS har cirka 30.000 mil livslängd. Ersätt dem regelbundet för att hålla din Jaguar motorn på sitt mest effektiva. Köp pluggar för din bil från en auto delar återförsäljare eller Jaguar återförsäljare. Pre-spaltförsedda pluggar finns, men du bör bekräfta gapet för varje plugg innan installation. Spara en kostsam proposition återförsäljaravtal service och ändra pluggar av din Jaguar hemma. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Ratchet plug
Spark bladmått
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på dina XJS. Välj ett tändstift som utgångspunkt. Tändstiften är nedanför tändkablarna som går över toppen av motorn.
2

Ta boot på toppen av pluggen tråden och vrida och dra uppåt och lossa den från tändstiftet. Ta bort pluggen med ett tändstift hylsa och spärrskaft.
3

Kontrollera gapet på den nya kontakten. Skjut en mellanrumsbildande verktyg in i utrymmet mellan metallstycket på toppen av pluggen och elektroden. Den gapping Verktyget ska läsa 35-tusendelar. Tryck toppen av pluggen ned mot en fast yta för att stänga gapet om den är för stor, eller böja spetsen för att öka gapet om den är för liten.
4

Träd den nya kontakten i motorn för hand. När du har startat pluggen i gängorna, dra åt den med tändstiftet hylsa och spärrskaft. Lägg en liten droppe av dielektriskt fett till din Jaguars tändkabeln boot. Skjut stöveln på plats. Det klickar till när det är säkert.
5

Upprepa processen för varje återstående kontakten tills du har ersatt dem alla. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102439.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.