Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man mäter Aluminum Wheels

aluminiumfälgar är också känd som lättmetallfälgar eftersom de är tillverkade av en legering av aluminium eller aluminium och magnesium. De ger ett lätt alternativ till vanliga hjul men behålla de användbara egenskaper med hög hållfasthet, förbättrad värmeledning (för att hålla hjul och däck svalt) och ett mer attraktivt utseende. Mäta en aluminiumfälg noggrant är viktigt när man vill byta däck eller installera en legering insats istället behålla den gamla clip-on navkapslar din bil kom med. Saker du behöver
Skiftnyckel
Måttband
Kalkylator Review Hubcap verktyg
Visa fler instruktioner
1

bort navkapseln bultarna med en justerbar skiftnyckel. Mät bredden på hjulet med hjälp av ett måttband. Ställ måttband inuti fälgen på hjulet så att den ligger vinkelrätt mot bilen. Se till att du tar breddmått från insidan kanten av hjulet där den möter tyget på däcket (där silver möter svart, oftast) hela vägen till den motsatta kanten.
2

Lokalisera centrala raden i sidan av hjulet först med synen, genom att använda då din måttband. Hitta den centrala linjen genom att hitta den punkt vid vilken hjulet är bredast. Använd trial and error, flytta måttbandet upp och ned något för att fastställa den exakta centrum. Håll måttbandet på plats vid den centrala spetsen mot ytterkanterna av hjulet, parallellt med linjen av bilen. Avläs hjuldiameter i inches från en sida av silver fälg till den motsatta sidan. Diametrarna är ofta 17-inches, enligt Ras och väg, men kan också vara 15-inches.
3

Använd brittiska enheter såsom inches och fötter i stället för deras metriska motsvarigheter, vilka är inte standard eller vanliga på tillverkarens specifikationer. Konvertera från metersystemet till anglosaxiska använder en miniräknare om du verkligen vill, men undvik ej standardiserade enheter i allmänhet, eftersom det kommer att minska den tid du har att spendera välja dina nya hjul.
4

Betrakta " offset "(även känd som" ET ", vilket står för Einpresstife, det tyska ordet för införingsdjupet), en annan mätning av ett aluminiumhjul som ofta är stämplad på själva hjulet och representerar det som kallas hjulets insticksdjupet. Tyvärr, måste du mäta det i icke-standardiserade millimeter. Bestäm om du vill ha en positiv förskjutning, en nolla förskjutning eller en negativ offset, vilket betyder skillnaden mellan monteringsytan är framåt i linje inuti däcket, spola med däcket, eller tillbaka från däcket fascia. En ET av 0 är flush, vilket förklaras av Matey Matey.
5

Mät centrum locket av en befintlig aluminiumfälg med måttband. Ta bort de gamla locken med en navkapsel verktyg för att undvika skador på dyra hjulet. Storlekar av CAP varierar från 2 - till 12-inches, enligt Hubcaps

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102023.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.