Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Stud ett bildäck

Studding ett bildäck för vintervägar är inte ett svårt jobb, men det kan vara ansträngande. Du behöver rätt utrustning för att utföra uppgiften, inklusive rätt stora dubbar på däcken du har. De flesta "dubbas" däcken är märkta på sidoväggen eller klistermärke för att ange vilken storlek stud de kräver. När du har allt du behöver, gör dig redo för några ömma armar och händer för ett par dagar, men inget slår en dubbdäck på vinterväglag. Saker du behöver
Pneumatisk stiftpistol
Studs (dimensionerad för däcket) katalog Set av vallar
Spray smörjmedel
Däck stå
Visa fler instruktioner

1

Spraya en liten mängd smörjmedel i alla stud hål i varje däck du dubbning. Inte översprutning.
2

Load stiftpistolen genom att separera den övre delen av korgen lastare och fylla den med dubbar. Håll fingret över hålet i mitten, och placera pistolen mot korgen medan du håller korgen vågrätt. Vänd vapnet över, hålla korgen på plats och låsa korgen med metalltråden. Vrid korgen att ladda reglarna in i kammaren av vapnet. I de flesta fall kan du passa 15 till 18 dubbar i kammaren, och då måste du ladda om genom att vrida korgen igen.
3

Placera ett däck på däcket monter . I det fall du inte har ett däck stativ, montering och pumpning av däck är ett annat bra sätt att montera dubbar i däcken. Försöker stud en platt, omonterade däck utan ett däck stativ är mycket utmanande.
4

Tryck huvudet av stiftpistolen i stud hålet och trycka av. Pistolen har en enhet tre exemplar huvud som öppnar stud hålet i däcket genom att sträcka den isär och infogar stud. Du vill hårdmetallskäret av tappen vara flush och straight med däckets slitbana. För eventuella misständningar eller vinklade dubbar, ta bort tappen med vallarna och försök igen.
5

Stud hela däcket hela vägen runt, och inte missar några stud hål. Du måste fylla korgen upp några gånger beroende på hur många däck du dubbning. Fortsätt tills alla däcken är dubbade korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100980.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.