Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vilka är farorna med föråldrade däck?

Med de potentiella risker som naturligt följer med att köra en bil, kör på föråldrade däck är en som lätt kan undvikas. Department of Transportation, DOT, kod som finns på väggarna i däcken ger dig däckens ålder. Alltmer utsatt för ett antal faktorer, föråldrade däck har potential att misslyckas katastrofalt. Däck Ålder

Säkerhet experter varnar för att efter sex år, kan en däckets gummi förlora strukturell integritet på grund av röta eller uttorkning. Denna typ av försämring kan leda till däckets slitbana separation och blowouts. Flera rapporter har publicerats om kommersiella garage som säljer gamla däck som inte hade sålts när först produceras. Med däcken ser ut att vara i perfekt skick, inte kolla konsumenterna inte DOT-koden för att bekräfta att däcket är nytt.
Väderförhållanden

Extrema temperaturer kan förvärra uttorkad eller hudsprickor mönsterdjup på föråldrade däck. Regn och snö kan också öka risken för en incident med däck som har förlorat förmågan att förhindra vattenplaning eller glider.
Slitna slitbanan

Ojämn justering eller over-inflation av däck kan orsaka onormala slitage mönster. Med gamla däck, kan dessa slitagemönster bli allvarlig nog för att orsaka plötslig svikt. Att vara medveten om däckens slitage mönster kan förhindra oväntad katastrof.
Tire Pressure
p Det är viktigt att vara medveten om det rekommenderat däcktryck för dina däck. Om ett däck är trycket är för högt, är det troligt att se slitage av däcket fokuserad mot centrum av slitbanan. Som ett däck är överfyllt, slitbanan kommer att bukta utåt, lämnar mindre av slitbanan i kontakt med vägen. Under-pumpade däck kommer typiskt att uppvisa slitage på sidorna av däckets slitbana, med centrum av slitbanan böjde inåt något.
Driver Behavior

acceleration och inbromsning plötsligt kan lägga till stress sätta på föråldrade däck. Att göra svängar vid högre hastigheter kommer också att öka mängden slitage och påkänningar på slitbanor. Addera punktering

Däck utblåsning är en massiv strukturell misslyckande av däcket, den största faran när det handlar om föråldrade däck. Faktorer som väder och däcktryck kan exponentiellt öka risken för explosioner eller massiva däck misslyckande. Däck blowouts på motorvägshastigheter kan orsaka föraren att tappa kontrollen över bilen, fara passagerare och alla andra på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101605.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.