Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Tire Pressure Monitoring System Fakta

Tire Pressure Monitoring System (TPMS) har enligt lag sedan 2000 som en del av den federala Transportation Recall Enhancement, Ansvarstagande och dokumentation Act - vanligtvis kallas slitbanan lagen. Enheterna är monterade inuti ett däck och alert förare när däcktrycket blir för lågt. TPMS bakgrund

slitbanan Lagen antogs den 1 november, 2000, som en direkt följd av Ford Explorer /Firestone däck utfrågningar höras av kommittén för energi och handel. Det ingår en bestämmelse om att nya bilar måste ha TPMS, som larmar föraren när lufttrycket i ett däck tappar 25 procent under den rekommenderade nivån.
TPMS grunderna

TPMS moduler är placerade inuti ett däck, antingen hålls på plats med ett band eller skruvas fast på hjulet. Systemen har en sensor som ständigt "läser" däckets tryck. När lufttrycket sjunker för lågt, sensorn "kommunicerar" med bilen och en varningslampa visas på instrumentpanelen. Detta låter förarna vet att de måste fylla sina däck med luft, leta efter punktering eller en platta eller ta sitt fordon till en däckverkstad eller bilverkstäder anläggning. Addera ditt problem

Förvirring om TPMS existerar eftersom regeringen inte mandat hur systemen bör göras eller specifikt hur de skulle behöva för att fungera. Bland de många märken och modeller av fordon, finns det ingen standard TPMS återställning och lära om proceduren. När en sensor varnar en förare av ett lågt däck och föraren fyller däcket med rätt mängd luft måste TPMS sensorn nollställas. Det finns även förvirring bland anläggningar bilverkstäder där för att hitta alla verktyg och information för att serva de olika typer av TPMS.
Fördelar

Körning med extrem under-pumpade däck , speciellt vid höga hastigheter eller när dragande tunga laster, är farlig. TPMS varnar förare när deras däck har nått en nivå som de behöver vara oroliga. De flesta förare inte regelbundet kontrollera däcktrycket, så dessa system erbjuder ett skyddsnät.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101425.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.