Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser Firestone Tire Models

Firestone gör däck för hundratals konsument-och kommersiella fordon . Som ett resultat , att hitta rätt däck till din bil , och verkar vara en svår uppgift . Den information du behöver för att byta ut dina Firestone däck är rätt på själva däcket . När du har den här informationen kan du använda Firestone hemsida för att beställa däck . Instruktioner
1

Se ett av däcken på din bil , läser uppsättning bokstäver och siffror längs sidan av däcket .
2

Koncentrera dig på den första uppsättningen tecken , som följs av ett snedstreck ( /) . Den första uppsättningen börjar med en bokstav som anger den typ av fordon . För en personbil, kommer bokstaven vara " P." De tre siffrorna är bredden på däcket i millimeter .
3

Titta på siffran efter snedstrecket . Den representerar däckets förhållandet mellan höjd och bredd. Nästa bokstav är den typ av däck . Till exempel, om det är " R ", som innebär att det är radialdäck . De nästa två siffrorna är diametern på hjulet .
4

sista uppsättning siffror och bokstäver efter utrymmet indikerar belastningsindex och hastighetssymbol .
5

gå till Firestone Web däck verktyg ( se Resurser ) för att hitta rätt däck . Du kommer att koppla in den information du fick i steg 1 till 4 .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101690.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.