Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck på en Pontiac Grand Am

Den Pontiac Grand Am är en medelstora sedan. Bilen introducerades först av Pontiac 1973, och de bilar tillverkade mellan 1985 och 2005 var alla tillverkade i Lansing, Michigan. För de människor som äger Grand Am, är det viktigt att de kontrollerar lufttrycket i sina bilar. Saker Du ska behov
Tire gauge

Visa Fler Instruktioner

1

Lär dig de viktbelastning av dina däck. För att veta om du har rätt mängd tryck i däcken, måste du veta vikten lasten, vilket är hur mycket vikt dina däck klarar. Däcken på 2005 Grand Am är numrerade P225/50R16 91V. Detta innebär varje däck på den Grand Am har en vikt belastning av upp till £ 1356. Ju mer vikt du bär på dina däck, desto mer sannolikt de är att förlora lufttrycket.

2

Ta av locket. På däcket är ett skaft med en luftventil. Ta av korken av av denna stjälken så att luften ventilen är synlig. Sätt locket i ett säkert ställe så att du inte förlorar det.


3

Sätt i huvudet däck mätare på ventilen. Skjut lufttrycksmätare åt luftventilen. Wiggle mätaren runt tills du får den i rätt vinkel på ventilen och så luften väsande ljudet stannar. Vänta 2 till 3 sekunder innan du tar bort mätaren för att läsa däcktrycket.
4

Titta på lufttrycksmätare och ta del av behandlingen. Pontiac rekommenderar lufttrycket på sina däck vara minst 26 psi och högst 36 psi. Lägg till eller ta bort luft ur däcket, om det inte faller inom detta intervall. Om du inte behöver för att lägga till eller frigöra luft från däcket, byt ut locket på stjälken.

5

Upprepa Steps 3 och 4 på varje av dina andra däck för att se till det ordentlig mängden av luft Trycket är i varje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100888.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.