Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur berätta om mina Framhjulen Obalanserad

En fordonets däck har ansvaret för att ta emot överförda kraften från motorn och ta kontakt med de skäl "yta för att accelerationen, riktad kontroll och inbromsning. Däck kommer från tillverkaren som helt rund (symmetrisk) och så jämn avvägning som möjligt. Smärre inkrement i viktfördelningen kan justeras en gång däcket har monterats på fälgen, med tillsats av små blyvikter. Med förlusten av vikter, eller en framdäcket som har balanserats felaktigt, kommer vissa problematiska symptom för att varna dig. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Däck djupmätare
bok Miltal log (om tillämpligt)
Visa fler instruktioner
1

Känn ratten under normala körförhållanden. Effekterna av saknade vikter från framdäcken på en bil kommer att orsaka en märkbar vibration i ratten som kan bli obekväm. Den vibration i ratten kommer att märkas genom händerna på föraren. Denna vibration kommer att vara intermittent, och dyker upp vid vissa höga eller mid-range hastigheter som vanligtvis börjar vid cirka 40 till 50 mph. Ratten kommer shimmy från sida till sida i en rytmisk frekvens.
2

Öka hastigheten på fordonet, men hålla sig inom den maximalt tillåtna hastigheten. Märker någon förändring av vibrationer i ratten eller shimmy.The snabbare fordonets hastighet, desto snabbare rytmiska frekvens. Ibland shimmy kan försvinna över en viss toppfart, men återkommer när fordonet har saktat ned för att falla inom frekvensområdet. Addera 3

Har dina fjädringskomponenter inspekteras av en certifierad mekaniker. Däck utan tillräcklig tyngd på fronten kommer att orsaka en vibration som överförs från axeln axeln och övre och undre länkarmar till de andra fjädringskomponenter. De övre och lägre länkarm kulleder får de första vibrations effekter, sedan överföra vibrationer till de övre bussningar kontroll arm, sedan vidare till dragstängerna, styrstag och rattstången. Konstant vertikal vibration orsakar slitage på kulleder, bussningar och slips länkhuvuden, eftersom de måste uthärda en extra upp och ner rörelse som orsakar onödiga friktion.
4

leta efter några tecken på att ett hjul vikt har kastat dina framhjulen. Leta efter rena silhuetter där hjulvikter kan ha installerats på insidan och utsidan av fälgen. Titta på däcket för onormalt slitage, jämför det med de bakre däcken (om alla däcken installerades ny). Den upp och ner hoppa rörelse som produceras av en obalanserad däck orsakar mikroskopiska bitar av gummi att lossna från trappstegen. Leta efter Skalpering eller koppar i däckets slitbana som inte kan hänföras till den deformation som orsakas av dåliga stötar.
5

Notera eventuella senare minskning i din bränsleekonomi. Kontrollera din bok körsträcka loggen för avvikelser. Obalanserade däck inte snurra inte lugnt och jämnt. Om däcket inte roterar med lätthet, orsakar det minut friktion fläckar över däckets hela ytarea. Sådan friktion inte bara saktar fordonet, i förhållande till hästkrafter-till-road-förhållande, men orsakar friktion, vilket gör att motorn arbeta hårdare för att behålla de bästa varvtal. Mer bränsle måste användas för att rotera däcken, vilket resulterar i mindre än optimal bränsleekonomi.
6

Använd en lufttrycksmätare att kontrollera djupet av din främre slitbanor. Placera nålen på mätaren mellan trappstegen (inne i dalen) och tryck mätaren ner för att få en behandling. Hänvisa till din ägarens reparationshandbok för minsta mönsterdjup tillåtet att visa. Generellt kommer alla däck som läser under tre tusendels tum måste ersättas med ett nytt balanserat däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101821.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.