Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Rengör fälgar med envisa fläckar

Dirty fälgarna förringa den övergripande utseendet på din bil, men bromsdamm och smuts kan få dem smutsiga ganska fort. Ligga länge utan rengöring eller underhåll av hjulet fälgar kan lämna dem färgade, kommer urkärnade och skrapat till en punkt där även tvätt med en speciell hjulrenöring inte susen. Om dina fälgar har kommit till denna punkt, kan du fortfarande återställa dem till deras ursprungliga utseende. Saker du behöver
Tandborste
Bucket
Bil hjulrenöring
Skruvdragare
Rim polerrondeller kommenterar: Mineral sprit
Mikrofiberduk
Wool pad polermaskin

Visa mer instruktioner
1

Tvätta hjulen och fälgarna med en kvalitet renare som är specificerad för hjul typ eller för alla hjulen. Vissa rengöringsmedel gjorda för specifika hjul innehåller sura komponenter som kan skada lackerade eller klar-belagda fälgar och hjul. Använd tandborste för att skrubba mellan ekrarna.
2

Skölj hjulen och fälgarna helt. Låt dem torka. Gör endast ett hjul i taget. Låt inte renare torka på hjulen eller fälgar eller kan du ytterligare öka envisa fläckar skador.
3

Polska fälgarna med en mini auto polish boll fäst vid en skruvdragare. Sprid några av de polska på bollen. Tillbringa några minuter polering av metall mellan ekrarna. Torka bort överflödigt lack med en microfiber trasa doppad i lacknafta.
4

bort de mer envisa fläckar innanför ekrarna genom att använda en mer slipande aluminim polish. Sprid det inuti ekrarna. Använd polering bollen för att rensa bort fläckarna. Ta bort överflödig polish på samma sätt som den mildare polish.
5

Byt till en större polish pad eller boll. Sprid mer slipande polish över mitten av fälgen. Buff det i flera minuter. Ta bort överflödig polish med minieral sprit och tyg. Fälgarna ska vara blank.
6

Använd en polermaskin ull pad om du fortfarande har fläckar i centrum efter polering med den slipande rengöringsmedel. Återapplicera en del av den slipande rengöringsmedel till mitten av fälgen. Polera med en ull pad. Detta bör ta bort några sista envisa fläckar. Avlägsna överskott med trasa och gå vidare till resten av fälgar.
7

Polera metall hjul till den ursprungliga glans med minsta slipande polish och en trasa för att återställa glansen förlorade genom att använda slipdyna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101858.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.