Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad betyder ett lastområde av SL på ett lastbilsdäck Mean?

Det finns en hel del viktig information, inklusive lastområde, tryckt på sidan av däcken. Belastningen intervall anger den maximala mängd vikt ett däck kan säkert bära. Den lastkapacitet på däck blir särskilt viktigt på lastbilar, som ofta används för att transportera tunga laster. Funktion

Däck ges en maximal belastning utifrån däckets storlek, konstruktion och inflationstrycket. P-metriska stora däck - däck med storlekarna börjar med ett "P" som P235/75R15--are gett ett lastområde rating av antingen SL eller XL. SL står för Standard Load och XL indikerar extra belastning. En SL-rated däcket har sin maximala lastkapacitet på ett lufttryck på 35 psi. XL däck kan bära en tyngre last när uppblåst till 41 psi.
Identifiering

maximala lastkapacitet i pounds kommer att noteras på däcksidan eller i däckets belastning /inflation sjökort. Alla SL-klassade däck av samma storlek kommer att ha samma lastkapacitet. Till exempel, alla P235/75R15 SL däck har en maximal lastkapacitet på 2,018 pounds.
Varning

lastkapacitet för P-metriska däckstorlekar är för personbilar. Om en P-metrisk Däcket monteras på en lastbil eller SUV, är den maximala belastningen nedsatt med 9 procent. Om våra P235/75R15 däck används på en lastbil eller SUV, är den maximala belastningen per däck 2.028 gånger 91 procent eller 1,845 pounds. Den totala vikten för fordonet bör inte överstiga 7,380 pounds. Lastkapaciteten på en SL belastningsområde däck ökar inte genom att blåsa upp däcket till mer än 35 psi. Däcket kommer att ha en maximal däcktryck större än 35 psi, men Max belastning nås vid 35 psi.
Överväganden
p Det finns flera sätt att ge ditt lastbil med en högre lastkapacitet. XL däck istället för SL däck kommer att lägga cirka 140 pounds av kapaciteten per däck. Större däckdimensioner får högre lastkapacitet. Växla från P-metriska däck till lätta lastbilar med last varierar listad som C, D eller E. Dessa däck har maximala laster på inflationstrycket från 50, 65 och 80 psi respektive och inte lasta-nedgraderas för lastbilar. Till exempel har en lätt lastbil däckstorlek 255/75R15 belastningsområde C en lastkapacitet på 2,270 pounds, över 400 pounds mer att P235/75R15 SL P-metrisk däck när det används på en lastbil.

Betydelse

SL-klassade däck är de lägsta lastkapacitet däck som används på lastbilar och stadsjeepar. Om din lastbil har belastningsområde SL däck, överväga att uppgradera kapaciteten däckets belastning, eller vara försiktig med hur mycket last du dra i din lastbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101360.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.