Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

DIY däckbalansering

Många av dagens fordon är betydligt lättare än sina föregångare, med en styvare fjädring och lägre profil däck. Resultatet av denna kombination av faktorer är att mindre däck obalanser kan nu lätt kände av bilens passagerare, vilket gör regelbundna balansering av däck är viktigare än någonsin för en mjuk gång. Om du har tillgång till ett däck balancer, kan du balansera regelbundet dina egna däck och hjälpa till att hålla din bil i toppskick. Vi rekommenderar att du balansera dina däck varje gång de roteras, typiskt var 6.000 kilometer. Saker du behöver
Stoppklossar - 2 Review Jack
Jack står - 2 Review däck järn eller stora spärrfunktion
Socket som passar dina muttrarna
Däck balansaxlar
Hjulvikter
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag och säkra de hjul som ska stå kvar på marken med stoppklossar. Placera domkraften under ramen av bilen och använda domkraften att lyfta fordonet för att komma två av hjulen.
2

Använd jack ställning för att fästa varje sida av fordonet. Ta bort navkapslar från hjulen och använda en socket och däck järn eller stor spärr för att ta bort muttrarna. Ta bort hjulen från bilen.
3

Rengör smuts och skräp från hjulet och ta bort eventuella anslutna hjulvikter. Montera hjulet på däck Balansblock maskinen. Kör balanserings maskinen för att avgöra var de tunga fläckar på hjulet är.
4

Bifoga hjulvikter till hjulet för att motverka de tunga fläckar. Kör däcket balancer efter varje tillsats för att utvärdera förbättring. När däcket balansaxel bekräftar att däcket är balanserade, byt ut den på fordonet och byt muttrarna och hubcap. Upprepa med de andra tre däcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102020.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.