Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man använder en Tire Spin-Balancing Machine

Däck balancers använder rotationsrörelse tillämpas på ett däck för att bestämma obalans i hjulet. Gamla eller antika balancers, kallas bubbla balancers, använd luftbubblor att ange var en obalans är på ett hjul. Användningen av dem kräver en hel del gissningar. Modern spin balancers använder inbyggda datorer och en snurrande axel fäst mycket känslig utrustning för att beräkna var och hur mycket vikt måste tillämpas på en fälg för att balansera däcken. Mest balancers fungerar på samma sätt. Saker du behöver
Spin balancer
Däck
Rim mätverktyg
Hjulvikten hammare
Visa fler instruktioner
1

Säkra däcket till maskinen med den kilformade metall munkar pressas in i hålet på kanten och spin-on-bult. Kanten ska sitta jäms med koppen kopplade till baren kommer ut på sidan av maskinen.
2

Mata in informationen hjulstorlek. Datorn behöver veta fälgdiameter, fälgstorlek och avstånd från maskinen. Den fälgdiameter är tryckt på däcket. Fälgdiametern bestäms med hjälp av tångliknande verktyg. Placera ändarna av verktyget på läppen på fälgen och visningsfönstret vid skarven mellan de två armarna kommer att ange storleken. Maskinen har en arm som kommer ut ur den sida av balansaxel som berör fälgen. Mätningen av avståndet från maskinen är tryckt på armen.
3

Välj dynamisk balans genom att trycka på "Mode Selection" knappen tills "Dynamic" ljuset är markerat.

4

Sänk huven och låt däcket snurra tills maskinen stannar spinning.
5

Lyft huven och snurra däcket tills displayen visar däckets som top- dödpunkt. Placera den angivna vikten på fälgen och trycker på vikten på plats på läppen av undersökningsperioden med hammaren. Gör detta för båda sidor av fälgen.
6

Snurra hjulet igen genom att sänka huven. Justera vikterna som behövs tills avläsningen visar noll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101819.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.