Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Firestone Wilderness mönsterdjup Specifikationer

Firestone däck är en USA-tillverkade märke av däck. Den Firestone Wilderness däck är en gemensam ersättare däck för lätta lastbilar och terrängbilar. Det används som originalutrustning på nya Chevrolet Tahoes och GMC Yukon. The Wilderness däcket är konstruerat för användning i terräng istället terrängförhållanden. Djupet av en slitbana på ett däck och slitbanemönstret ge däcket dess förmåga att gripa vägen under olika väderförhållanden. Tread Dimensioner

initiala mönsterdjup på Wilderness däck är 0,4 inches. Bredden på slitbanemönstret är 7.8 inches. Mönsterdjup är viktigt för att bibehålla grepp på våta vägar. Firestone rekommenderar "penny" test för att kontrollera slitbanan slitage på dina däck. Stick en öre, huvudet först, i slitbanan. Om en del av Lincolns huvud är täckt av slitbanan, dina däck är fortfarande säker. När du kan se toppen av Lincolns huvud medan den sitter i slitbanan, är det dags att få nya däck.
Slitbanemönster

Wilderness däck har perifer mönsterdjup spåren. Detta är en cross-mönsterdesign som styr vattnet bort från däcket och håller den från kanalisering upp under däcket när du kör. Det förbättrar prestanda på vått väglag och hjälper till att hålla din lastbil från vattenplaning.
Slitbaneslitage

Alla däck ska ha en rating slitagevarnare, som börjar med en baslinje av 100. The Wilderness slitbanan Betyget är 480, vilket betyder att det kommer att pågå nästan fem gånger så länge som ett däck med en rating på 100. Livslängden för ett däck är starkt påverkas av användning och villkor en ägare uttrycker det igenom. Den slitagevarnare Betyget ger dig inte en specifik förväntad körsträcka du får från däcken, men hur det kommer att fungera jämfört med andra däck baserat på hur du använder ditt fordon.
Traction

Alla däck har en dragkraft betyg, baserat på deras stopptid på våt trottoar. The Wilderness däcket har en dragkraft rating "A", den näst högsta rating tillgänglig. Så länge du använder öre test för att se till att du fortfarande har tillräckligt mönsterdjup, kommer Wilderness däcket ger dig utmärkt bromskraft och hålla vägen i ogynnsamma förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101738.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.