Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort en Ford Explorer Spare Hållare

Den reservdäck i din Explorer är monterad under den bakre delen av fordonet, precis framför den bakre stötfångaren. Den outnyttjade hålls på plats av en hållare och en hållare kabel. Utforskaren kommer från fabriken med ett speciellt verktyg för att sänka kabeln och ta bort hållaren. Om din Explorer inte har detta verktyg, då måste du kontakta en Ford-återförsäljare, eftersom hållaren kabeln inte kan sänkas med en vanlig hylsnyckel. Saker du behöver
Winch nyckel (medföljer Explorer)
Visa fler instruktioner
1

tillämpa dina parkeringsbromsen och vrid motorn innan du tar bort reservdäcket. Detta kommer att hindra din Explorer från att rulla bakåt. Se till att du är borta från trafiken.
2

Öppna den bakre liftgate och ta bort domkraften. Den monteras under den andra insynsskydd, ta av locket och vingmuttern för att komma åt uttaget och verktygsväska. Leta vinschen skiftnyckel i verktygsväska (ser ut som en vanlig hylsnyckel).
3

Öppna först (närmast den bakre delen av fordonet) insynsskyddet för att exponera reservdäcket hållaren vinschen. Använd vinschen skiftnyckel för att lossa vinschen och sänka reservdäcket. Undersök positionen för reservdäcket efter några varv. Sluta inte vrida tills däcket är på marken och hållaren kabeln har slack i det.
4

Dra däcket underifrån Explorer. Lyft ena sidan av däcket, och sedan placera hållaren vertikalt för att skjuta den genom centrum hjulet rymden. Använd vinschen skiftnyckel för att höja hållaren och kabel till sitt ursprungliga läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101144.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.