Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

När ska man Byt däck på en bil?

Automobile underhåll kan vara ett dyrt, men med tanke på hur mycket tid vi spenderar i våra bilar, det är en absolut nödvändighet. Däck är fyra av de viktigaste delarna för att upprätthålla, trots allt, de är, bokstavligt talat, vad allt annat rider på. Identifiera tecken på när man ska byta däck är något som varje förare bör känna till. Bana

Vid kontroll för att se om dina däck måste bytas ut, börja med att titta på de slitbanemönster och spåren. Slitagevarnarna barer är de bitar av gummi i spåren mellan trappstegen, de ser ut som små broar. Om dessa barer är i jämnhöjd med slitbanan, dina däck behöver bytas.

Kör handen över däcket. Om du känner en slät yta utan några gupp, dina däck sannolikt behöver bytas.

Öre test är ett annat bra sätt att kontrollera en däckets slitbana. Stick ett öre, med Lincoln vänd mot dig, men upp och ner i spåret. Om öre går ner tillräckligt långt när hans hår är täckt, är du okej med däcken. Men om du kan se hans hår eller på toppen av huvudet, dina däck behöver bytas.
Fordonets

Däck ska greppa vägen när du kör. Om du glider i regn, eller om din bil inte kör smidigt, kanske dina däck behöver bytas. Om dina däck skrika högt när du slår, kan dina däck behöver bytas. Om du är osäker, ta bilen till en bensinstation eller mekaniker som du litar på och be honom kolla däcken. Om du är vattenplaning i regnet, har du förmodligen att byta däcken. För att få ut det bästa körsträcka ur dina däck
Underhåll

, måste du behålla dem. Kolla deras påtryckningar regelbundet enligt det tryck idealisk för varje däck. Denna information kan hittas i din instruktionsbok, eller du kan samla det när du köper nya däck. Även däck måste roteras. En bra tumregel är att rotera däcken nästan varje 5000 miles, men för att vara säker, bör du rotera dem varje gång du tar din bil för ett oljebyte (vart 3,000-5,000 miles).

Tips

Få alla fyra däck ersättas på en gång, eller åtminstone två åt gången. Detta hjälper till att säkerställa optimal prestanda för dina däck och fordon.

Var noga med att alltid köpa den exakta storleken på däck för din bil. Se din bruksanvisning för rätt storlek.

Regelbundet kontrollera däcktrycket och inspektera dina däck för att se några skadliga föremål såsom glas, spikar, skruvar, stenar eller metall som inte orsakar någon långsam skador dina däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101042.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.