Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så skyddar bildäck Från Rotting

Den förnedrande av gummi i bildäck genom exponering för ozon, värme och ultraviolett (UV) strålning kallas röta eller röta. Tecken på denna nedbrytning är först ses som spiderweb-liknande sprickor i däcket. Detta utvecklas till större sprickor och, slutligen, dela och däck misslyckande. Däckets livslängd (ersättning rekommenderas tider är 6 till 10 år) kan förbättras genom flera strategier som hjälper till att skydda dem från tidig röta. Saker du behöver Review, Digital däcktryck Presenningar spårvidd Indonesia, gamla blad, gamla filtar eller gamla, mörka duschdraperier
UV stabilisator produkter
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera dina däck för korrekt inflationstryck på månadsbasis. Köp och använd en bra digital lufttrycksmätare trots dina däck kan vara utrustade med bildskärmar däcktryck. Använd inte de maximala pounds per kvadrattum (PSI) noterade på däcksidan som mått för korrekt inflationen, den rekommenderade PSI för bilens däck ligger på förarsidan dörrkarmen eller i instruktionsboken för din bil. Under-eller över-inflation på dina däck hämmar effektiviteten av stabiliserande tillsatser som finns i de flesta däcken. Dessa stabilisatorer kampen gummi försämring på grund av ozon, vilket bidrar till däckets röta.
2

Parkera bilen i ett garage eller carport för att minska däckens exponering för elementen. Parkeringshus är ett bättre alternativ än öppna parkeringsplatser, men när otillgänglig, parkera bilen på en skuggig plats, om du kan.

Bildäck, presenningar, gamla lakan och filtar, eller gamla, mörka dusch gardiner kan användas för att blockera solen när ingen annan form av skydd är möjligt. Skydd mot stark värme och UV-strålar hjälper till att skydda dina däck från tidig röta.
3

Applicera ett däck balsam som är utvecklad för att skydda däcken mot UV-strålar och /eller ozon. Hushållens rengöringsmedel och petrokemisk-eller silikon-innehållande produkter däck städning kan faktiskt ta bort mycket av däckets skyddande vaxer. Två produkter som hjälper till att skydda däcken är 303 Aerospace Protectant och Wolfgang Black Diamond Tire Gel.
4

köra bilen regelbundet och vid måttliga hastigheter. Bildäck som sitter och inte rör sig, för långa perioder Böj inte. Därför ska du distribuera de stabiliserande tillsatserna inte som avsett. Ihållande körning i hög hastighet skapar mycket värme, vilket ytterligare bidrar till att däcket försämras och röta.
5

Köp nya däck som tillverkades inte mer än två år tidigare. Datum är placerade på ena sidan av varje däck, och använda siffror som sammanfaller med veckan och tillverkningsår. Till exempel betyder 1209 den gjordes i den tolfte veckan av 2009. Be för däck som har UV-stabilisatorer och ozon avskärmande tillsatser. Detta skyddar dig från att äga däck vars livslängd är redan minskat och är mer benägna att ge efter för tidig röta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101942.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.