Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur fort däcken slits?

Att bli förtrogen med faktorer som påverkar slitage däckslitbana kan göra skillnaden mellan ofta köpa nya däck och stretching det mesta livet ur en uppsättning däck. Körsätt och grad av underhåll faktor i livslängden av däckets slitbana. Betydelse

Enligt NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), kommer att undvika dåliga vägar och underhålla tillverkaren rekommenderat däcktryck ökar däckets livslängd, bränsle körsträcka och fordonets prestanda och minska risken för däck misslyckande . Rutinmässig däckvård kommer att spara pengar genom att maximera livslängden på dina däck.
Effekter

konsumenter Rapporter tyder på att rotera däcken varje 6.000 till 8.000 kilometer för att öka däckens livslängd. Främre och bakre däcken slits olika, oavsett om bilen är fram-wheel-drive, bak-wheel-drive eller all-wheel-drive. Roterande däck bidrar även den övergripande däckslitage.
Identification
p Det federalt uppdrag att varje däck som säljs i USA måste vara DOT-rated och graderas enligt Uniform Tire Quality betygssystemet som betygsätter däck dragkraft, slitbaneslitage och temperaturområde. Bekanta dig med de märkningar stämplat i varje däcksidan eftersom de förklarar lastkapacitet, hastighetsklass, nödvändig fälgdiameter, maximal PSI och däcktyp, vilka alla motsvarar den avsedda användningen på däcket. Överstiger något av de föreslagna begränsningarna minskar slitbanans livslängd och är potentiellt farligt. Addera Expert Insight

hård acceleration och bromsning livet minskar däck. Fordon fjädringskomponenter som är slitna eller ur läge kan också minska slitbanans livslängd. Vanliga orsaker till hjulet snedställning innefattar slitna tie-länkhuvuden, lösa delar fjädring och skadade kulleder. Identifiera en däckets tillverkningsdatum, med hjälp av de fyra sista siffrorna i DOT identifikationsnummer på däcksidan är också viktigt, eftersom äldre däcken slits snabbare.
Varning

Däck med mönsterdjup på 1/16th av en tum eller mindre är farliga. Som en tumregel, de "Lincoln Test" fungerar - ta ett öre och för in den i grundaste delen av slitbanan med Lincolns huvud upp och ner och vänd mot dig. Om toppen av Lincolns huvud syns, däcken behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101351.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.