Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Orsakerna till Cupping Däck

Cupping, eller "uddar" av däcken på en bil är en viktig angelägenhet för alla förare. Koppning är när en fordonets däck utsätts för högre slitage än normalt i en av en mängd olika sätt. Koppning kan vara resultatet av en reparation fråga eller från låg kvalitet däck och måste erkännas för farligt tillstånd är. Vad är koppning?

Koppning när fordonets däck har försänkningar i dem. Koppning orsakas av sämre än normalt slitage och tryck på ytan av däcket som tar små bitar och delar av däck ytan av. De återstående platserna jämnas under körning så de kallas "koppning" i motsats till "flisning." Koppning kan hänvisas till av några proffs som "scalloping."

Körning som koppning är inte en säker scenario för förare eftersom det är mindre kontakt mellan ytan på däcket och på vägen. Mindre kontakt innebär mindre dragkraft och kontroll för start och stopp. Addera Vad orsakar Koppning i däck?

Majoriteten av fall av koppning händer i billiga låg kvalitet däck. Högre kvalitet däck är bättre på att motstå flisning av miljön som orsakar koppning i billigare däck. Konsumenterna bör ha hög kvalitet däck installerade på sina fordon.
Annan orsak till Cupping

Även om däcken är högre kvalitet, och koppning kvarstår, den Problemet kan vara med en vandrande upphängning på fordonet. Om uppskov på ett fordon tillåter däcken att studsa, när fordonet rullar längs, kommer den extra åtgärden gör skrapmärken på däcken, vilket resulterar i koppning.

Tyvärr, när orsaken är fjädring, en kvalificerad mekaniker måste byta fjädring och däck. Eftersom det finns en risk att orsaken är en seriös reparation som suspension, med en mekaniker kontrollera bilen är ofta värt bekostnad, trots den tid det tar.
Odd Cupping Situationer

Om däcken upplever koppning finns på baksidan bara, kan orsaken till problemet vara bara med bilens anpassning. Lyckligtvis, i sådana fall, köpa nya däck och en anpassning justering är mer ekonomiskt än att byta fjädring och däck. Om du är osäker på villkoret dina däck, ta din bil till en kvalificerad mekaniker.
Två enkla sätt att not problem med Däck

Leta efter fördjupningar och en ojämn yta som liknar "pilgrimsmusslor" i slitbanan på däcket, där en förare bör förvänta sig att se en slät yta. Du kanske även märka en liten mullrande ljud när fordonet rör sig. Detta ljud troligen kommer från flänsposition fläckar på däcken. Om någon av dessa situationer är märkt, ta bilen till en utbildad mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101085.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.