Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så ändrar ventilskaftet på ett däck

Ett däck ventilskaft är en liten, gummislang som sträcker sig från kanten av däcket. Ventilskaftet har en fjäderbelastad ventil som tillåter luft att komma in eller ut ur däcket. Alla luftfyllda däck har ventilskaften. På en bil, bör ventilskaftet bytas när du köper nya däck. Ventilspindeln komponenter försämras över tid och kan leda till långsam läckage och en förlust av lufttrycket. Byte ett ventilskaft är ganska lätt, när däcket avlägsnas från fälgen. Saker du behöver
Ventilspindel borttagningsverktyg
Crowbar
Gummiklubba
Glidmedel
Luftkompressor
Visa fler instruktioner
1

bort däcket från bilen.
2

Ta av locket från ventilspindeln, och tryck spetsen av ventilskaftet borttagningsverktyg i ventilen, för att släppa ut luften i däcket.

Billiga 3

Placera ventilskaftet borttagningsverktyg över änden av ventilen och vrid den moturs, ta bort ventilen från ventilspindeln.
4

Använd en kofot och en gummiklubba för att bryta förseglingen runt kanten av däcket, där det passar mot fälgen. Bänd däcket från fälgen.
5

Notera hur ventilskaftet är orienterad, och ta bort spindeln från insidan av däcket.
6

Placera den nya ventilen stem inuti däcket orienterad i samma riktning som den gamla ventilspindeln. Dra ventilspindeln genom hålet i däcket, tills ringen delen sitter i hålet. Använd smörjmedel, om det behövs, för att skjuta nya ventilskaftet genom hålet.
7

Ta av locket från den nya ventilspindeln. Håll i änden av ventilskaftet, och använda ventilen verktyget spindeln bort, för att dra det mittre stiftet i ventilen.
8

Seat däcket i fälgen. Använd en luftkompressor för att pumpa däcket, genom att placera luftchucken av luftkompressorn slangen över den nya ventilspindeln. Håll i änden av ventilskaftet, som däcket fylls. När däcket pumpas upp, kommer lufttrycket att hålla den nya spindeln på plats.
9

Kontrollera lufttrycket med en lufttrycksmätare och pumpa upp däcket till rätt lufttryck. Placera locket på den nya ventilspindeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101744.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.