Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur att byta däck på en tandemhjul Trailer

Tandem-hjul släp upplever samma mekaniska problem, såsom platta däck som standard fordon. Enligt trailern underhåll expert Bob Livingston i sin analys av externa trailer underhåll kan dock processen att byta ett däck på en tandem-hjul trailer försvåras av vikten eller fri höjd på släpvagnen. Eftersom vissa kan väga tre till fyra gånger mer än det fordon som drar dem, och andra har en hög markfrigång som använder sig av en standard jack omöjligt, kan vissa tandemhjul trailers kräver en kraftfull hydraulisk domkraft för att lyfta vagnen för att ändra ett däck. En sådan domkraft kan kompensera för antingen lagt vikten eller höjden på släpvagn, om det behövs. Saker du behöver
Däck järn
Standard eller hydraulisk domkraft
underläggskilen
Visa fler instruktioner
1

Fäst tandem-hjul släp till bilen du använder för att dra den. Även om du inte behöver flytta vagnen alls, bifoga det till den dragande fordonet kommer att stabilisera det som du lyfter axeln.
2

Placera stoppklossar framför och bakom alla hjul släpvagn för att stabilisera det som du jack upp.
3

Använd ett däck järn för att knäcka nötter förbinder kanten av däcket du byter till slutet av axeln medan hjulet är fortfarande på marken. Det kan finnas fyra eller fler nötter på fälgen. Trycket av hjulet på marken gör att du kan knäcka nötter utan att vrida på ratten.
4

Wheel lyftpunkten av hydraulisk domkraft under mittpunkten av den axel på vilken däcket du förändras är ansluten.
5

Lyft axeln som hjulet du ändrar är kopplad till användning av hydraulisk domkraft. Lyft axeln tills däcken är ungefär en till en och en halv inches från marken. Den ytterligare tillstånd kommer att säkerställa att du har möjlighet att sätta nya däcket på slutpunkten av axeln.
6

Ta bort alla muttrarna förbinder hjulet på till slutet av axeln.
7

Avlägsna och byt däcket från slutet av axeln genom att dra det direkt bort av axeln. Det nya däcket passar över bultarna precis som däcket du byter gjorde.
8

Skruva fast muttrarna på bultarna som håller ersättare däcket på plats för hand.
9 < p> Sänk släpets axel tillbaka till marken.
10

Dra åt muttrarna på nytt däck med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101978.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.