Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur konvertera min storlek Auto Tire

En bil däck mäts på två sätt. Det vanligaste formatet är 255/45R17. Den första delen av numret, det 255 i detta fall, mäter bredden på däcket i millimeter. Den andra delen av formatet är aspektkvoten, vilket är sidoväggen storleken uttryckt i procent av bredden. Den "17" är den fälgdiameter i inches. Den andra format använder alla inches och ser ut 26x10x17. Det första talet representerar däckets diameter, från topp till botten. Den andra siffran är däckets bredd, och det tredje numret är återigen fälgens diameter. Några enkla beräkningar kommer att tillåta en smärtfri omvandling mellan de två metoderna. Instruktioner
Metric till tum Konvertering
en

Dividera det första talet med 25,4, eftersom det finns 25,4 millimeter i en tum. Som ett exempel, 255 millimeter dividerat med 25.4 resulterar i en bredd av 10 inches (avrundat).
2

inte ändra diametern. Båda systemen mäter fälgdiameter i inches, så ingen konvertering behövs där.
3

Konvertera bildformatet för det metriska stil till däckets diameter inches stilen. <
p> Multiplicera de två första siffrorna i metriska stil att erhålla däcksidan höjden. Kom ihåg att det andra numret är en procentsats, så du måste dela det med 100 för att använda decimalform. Som ett exempel, 255 multiplicerat med 0,45 (eftersom 45 delat med 100 är 0,45) resulterar i en sidovägg höjd av 114,75 mm.

Konvertera sidoväggen höjd till inches genom att dividera med 25,4, så att 114,75 dividerat med 25,4 är lika 4,52 inches.

Lägg sidoväggen höjd, två gånger, och kanten diameter för att uppnå däckets diameter. Du måste lägga till två sidoväggar mätningar eftersom det finns en sidovägg ovanför och nedanför kanten. Som ett exempel, är lika med två gånger 4,52 inches 9.04 inches. Tillsätt fälgdiameter 17 inches, och du hittar däckets diameter är 26 inches (avrundat).
Inches till Meteromvandlingen
4

Konvertera breddmått. Att konvertera från inches till millimeter, multiplicera du det andra numret av inches format med 25,4. Som ett exempel, 10 inches multiplicerat med 25,4 resulterar i en bredd på 254 millimeter.
5

inte ändra diametern. Som redan nämnts, båda systemen mäter fälgdiameter i inches, så ingen konvertering behövs.
6

Konvertera mätningen däckets diameter inches stil till bildformatet för den metriska stilen.

Subtrahera fälgdiameter från däckets diameter, så att 26 minus 17 är lika med nio inches.

Denna siffra representerar däcksidan höjden multiplicerad med två, eftersom det finns en sidovägg ovanför och nedanför kanten. Därför, för att få däcksidan höjd, måste du dela upp siffran med två, så att nio inches dividerat med två är lika med en sidovägg höjd av 4,5 inches.

Multiplicera däcksidan höjden med 25,4 för att omvandla det till millimeter, så att 4,5 inches multiplicerat med 25,4 motsvarar en sidovägg höjd av 114 mm (avrundat).

Sedan andra numret av metersystemet stilen uttrycks i procent av bredden, dela däcksidan höjden av den första siffran i millimeter. Som ett exempel, 114 delat med 255 är lika med 0,45 (avrundat). För att uttrycka detta som en procentandel, som det ska vara i det metriska stil, multiplicerar du den siffran med 100, så att 0,45 gånger 100 lika med 45 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101704.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.