Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur mäter Storlekar bildäck

När du köper en uppsättning däck, är det viktigt att veta de däckdimensioner som kan passa ditt fordon. Däck som är för stora, små eller inte uttryckligen avsedda för din bil kan vara en potentiell säkerhetsrisk. Dessutom kommer fel däckdimension ha en negativ inverkan på din bils prestanda. Flera delar av ett däck ska mätas för att få en total storlek. Saker du behöver
Måttband
Jack
rörtång
Visa fler instruktioner
dechiffrera Däckstorlek Märkningar
1

Lokalisera däckstorlek markeringarna på däcksidan. Ett exempel på en däckstorlek märkning är: P205/40R16 82H; markeringarna är oftast tryckt i vitt och tydligt på däcket
2

Decode markeringarna dimension på dina nuvarande däck.. I exemplet ovan, "P" avser däck gjorda för personbilar. Numret 205 hänvisar till bredden av sidoväggen, i millimeter. Numret 40 är förhållandet mellan slitbanebredden till sidoväggen höjd, och är också känd som "bildförhållande." Den "R" står för "radial," 16 refererar till storleken på hjul /fälg, är 82 den maximala lastkapacitet och "H" står för den hastighet som däcket klarar.
3

Jämför dagens märkningar dimension till de nya däckmärkning. Ta en kopia av dina däckmärkning till butiken. Endast köpa nya däck med markeringar som matchar din nuvarande däckstorlek märkningen, tillses att de passar ditt fordon.
Manuellt Mät Däckstorlek
4

Använd domkraft till stötta upp bilen och ta bort ett hjul från bilen. För att ta noggranna mätningar av däcket, får det inte finnas någon vikt på däcket, eftersom det kan snedvrida resultaten. Korrekt pumpa upp däcket och placera hjulet på en plan yta, vänd uppåt.
5

Mät den totala bredden och sektionen däckets bredd, med hjälp av ett måttband. Mät avståndet från utsidan av en sidovägg till utsidan av sidoväggen på den motsatta änden. Skillnaden mellan sektionsbredden och den totala bredden är storleken på däckbredden, och det inkluderar inte tillverkarens angivelse eller skyddsribbor i sin mätning.
6

Placera änden av bandet mäta den yttre gängytan och utvidga det till korsningen där däcket möter hjulet. Denna mätning är det avsnitt höjden av däcket. Mät avståndet mellan de nedre och övre gängytoma att få diametern på däcket. För att få tråden bredd, mät avståndet från den yttre kanten av tråden med innerkanten. Anteckna alla mätningar.
7

Placera däcket tillbaka på din bil när du är klar mäta däckdimension.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101340.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.