Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Rotera BF Goodrich TA Däck

Flera alternativ finns när du funderar roterande bilens däck. Karaktären och utformningen av däcken har allt att göra med hur de ska roteras eller var de ska placeras. Däck behöver rotation till att ge var och en ställning på fordonet där det kan uppleva en annorlunda mönster slitbanan slitage. Fram däck på en front-wheel-drive fordon slitage mycket snabbare än bakdäcken, eftersom de bär mer tyngd, kör fordonet, och vända och böja. Den BF Goodrich TA speed-klassade däck hör till all-säsongen däck familj och måste vridas som de flesta andra däck. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (två eller fyra) katalog Däck järn
Momentnyckel
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i parken eller neutrala och ställa nödbromsen. Om du har en full-size reservdäck i bagageutrymmet, ta bort den och ställ den åt sidan. Använd ett däck järn för att lossa muttrarna på en fram-och baksida däck på samma sida av bilen. Använd en stjärna mönster att lossa muttrarna - lossa en, sedan lossa en som är nästan mittemot den första på hjulet, sedan en annan, i den ordning som du vill rita en femgradig stjärna. Lossa klackarna bara tillräckligt för att tillåta dem att skruva av för hand när fordonet har höjts. Använd domkraft för att höja fordonet tillräckligt hög för att placera två jack står under varje hjul, direkt under den tjocka delen av chassit ram.
2

Observera skriften på utsidan sidovägg däcken. Om du ser pilar som pekar i en riktning, oftast mot fronten på bilen, betyder det att de har utsetts "enkelriktade" däck och kan monteras i endast en direcdtion. Sådana däck som kommer från ena sidan måste stanna på ena sidan, på grund av slitbaneslitage mönster. Crossing enkelriktade däck kan föreningen Slitagevarnarna problem och även leda till en radiell dragning, vilket innebär att banden inte kan ta en motsatt roterande kraft.
3

Demontera framhjulet med däck järn och rulla till baksidan av fordonet i närheten av stammen området. Denna framdäcket ska ha fått mer slitage än den andra, och om du har en full-size reservdelar, har du ett däck att ta dess plats. Denna framdäcket kommer att gå in i stammen. Ta bort den bakre däcket och rulla upp det i den främre positionen, du kan anpassa den på hjulet vid denna tid, skruva klackarna på och dra åt dem med bara en perfekt passform
4

Ta reservhjulet. däck och plats i de bakre klackarna och dra åt tappmuttem med bara en perfekt passform. Lyft bilen och ta bort domkraften. Placera reservdäck i bagageutrymmet och fäst den i sin vagga. Se din bruksanvisning för rätt moment trycket måste du dra åt muttrarna på sidan du just avslutat. Dra åt muttrarna så småningom, med hjälp av ett kors eller stjärna-mönster sekvensen förrän du har satt dem alla på tillverkarens rekommenderade vridmoment.
5

Lossa muttrarna på motsatt sida av fordonet, vilket dem tätt partiellt. Hissa bilen och placera pallbockar under ramen nära varje hjul. Avsluta bort alla muttrarna med däck järn. Byta ställning framdäcket med bakhjulet och köra klackarna i båda däcken med däck järn, återigen dra åt dem endast delvis. Sänk fordonet.
6

Använd momentnyckel till slut dra åt hjulmuttrar lug till fabriken specifikationer. Vid denna tid kommer du vill kontrollera inflationstryck i alla däcken, särskilt den tidigare reservdäck som hamnade på baksidan under din första swap. Se instruktionsboken för rätt däcktryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101437.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.