Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du väljer Vinterdäck

Före den första snön faller på vintern, bör du börja förbereda ditt fordon för den kommande snöiga säsongen. Körning med sommaren eller ens säsongens däck kan göra körningen på is eller snö mycket farlig. All-season däck lätt kan tappa greppet på vägen när temperaturen sjunker under noll, så förbereda för den snöiga säsongen med lämpliga vinterdäck för att garantera säkerheten för dig och din familj. Instruktioner
1

Kolla din instruktionsbok för att ta reda på vilken typ och storlek däck du behöver för din bil. Många bilar är utrustade med all-season däck, men i områden med snöfall, kan dessa inte erbjuder tillräckligt dragkraft så det är säkrast att montera vinterdäcken. Tester genomfördes för att jämföra bromssträckan med vintern och all-season däck i isiga förhållanden visar att en minibuss tar mer än 65 meter längre att stoppa i dåligt väder när de är utrustade med all-season däck än med vinterdäck.
2

Kontrollera lokala lagar som gäller däcken försedda med metall dubbar: dessa är olagliga i tio stater. Observera att även i stater där dubbdäck är lagligt, är de ofta endast godkända för säsongens körning. Bli informerad om dessa lagar innan du köper några vinterdäck.
3

Bläddra lokala butiker för lera och vinterdäck samt för metallreglar (där lagliga) om du måste köra på is. Hitta en seriös återförsäljare innan du gör ditt slutliga köpet, och kontrollera däcken för hål eller skador före installation.
4

Ställ en bil om råd innan du gör din slutgiltiga beslutet, särskilt om du inte har erfarenhet av gör bilrelaterade inköp. Se till att du får det bästa du kan utan att göra avkall på kvalitet för kostnaden.
5

Enligt Ontario Ministry of Transportation, välj fyra vinterdäck istället för att bara byta två. Medan vissa förare av framhjulsdrivna bilar väljer att använda två vinterdäck på framsidan och två åretruntdäck på baksidan, byta alla fyra däcken ger maximal dragkraft vid körning på isiga ytor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101554.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.