Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

P-Metrisk Vs. Europeiska Metric Däck

Ditt fordon däcksidan innehåller viktig information om specifikationerna för dina däck, inklusive dess dimensioner. En däcksidan med P195/70R14 och ett däck med bara 195/70R14 har exakt samma fysiska dimensioner, men de har förmodligen olika last index. Standarder Institutioner

Förekomsten av "P" framför däckets mått indikerar att däcktillverkaren utformat det under den amerikanska "P-metriska" däck normer som fastställts av Tire and Rim Association. Frånvaron av "P" (eller andra bokstäver) innebär att den uppfyller kraven för den europeiska Däck och Fälg Technical Organisation --- den "europeiska mått" systemet. De båda organisationerna använder något olika beräkningar för att bestämma den maximala belastningen ett däck kan stödja.
Load Index

Omedelbart efter däckets fysiska dimensioner på sidoväggen är belastningsindex . Belastningsindex är en kod som du måste se upp i lämplig tabell, som talar om hur många pounds däcket kan stödja. Belastningsindex mellan identiskt stora P-metriska och europeiska metriska däck är ofta något annorlunda. Till exempel har en P195/70R14 ett belastningsindex av 90, men samma storlek Euro metriska 195/70R14 har en högre belastning index på 91.
"P"

"P" beteckning som används av Tire and Rim Association tillhör däck på fordon avsedda att transportera passagerare. Andra möjligheter är "LT" för lätt lastbil och "ST" för special trailer. Ofta reservdäck har bokstaven "T" på dem att utse sin tillfälliga karaktär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101966.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.