Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är en Tire Pressure Monitoring System Sensor?

En Tire Pressure Monitoring System sensorer (TPMS) varnar föraren när det finns en väsentlig förändring i pounds per kvadrattum (PSI) för en av de fyra däcken. TPMS är ett federalt uppdrag standard för att öka förarens och fordonets säkerhet. När ett TPMS tänds i fordonets instrument, är det dags att dra över och kontrollera varje däck för läckor, skrubbsår och främmande föremål som kan ha punkterat slitbanan eller sidovägg. Historia

Transportation Recall Enhancement, Ansvarstagande och dokumentation (TREAD) Act, passerade i hösten 2000, uppdrag att alla nya fordon levereras som standard med ett däcktryck övervakningssystem. Lagen kom till som ett resultat av Ford /Firestone minns i augusti samma år. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) utarbetade komponenterna TREAD verka för ökad däck säkerheten för bilister. Medan TREAD Act antogs år 2000, gjorde det slutliga utslaget på beordrat TPMS i nya fordon går inte förrän 5 juni, 2002.
Funktion

däcktrycksövervakning sensorer samlar data direkt inifrån varje däck. Sensorn innefattar en transponder monterad till den inre ventilspindeln eller kant drop center som sänder data som däcktryck genom radiosignaler till en extern modul placeras inuti fordonet. När ett däck sjunker under 25 procent av det rekommenderade "kall" PSI, lyser modulen en varning i fordonets instrument eller display.
Betydelse

Märker ett däck läcka eller lågt tryck, innan ett däck blir svårt för lågt, sparar bilister pengar på bensinstationen och i däck ersättare. För lågt lufttryck flex, vilket leder till överhettning gummi som är mer mottagliga för fel. Under-pumpade däck bär också ut snabbare och inte svarar lika bra vid inbromsning och kurvtagning.
Typer

Direkt TPMS använder sensorer för att övervaka däcktrycket och är mer exakt än indirekta TPMS, som approximerar däcktrycket med hjälp av data från ett fordons låsningsfria bromssystem. Tire Pressure Monitoring System sensorer varna förare snabbare när ett däck understiger 25 procent av det rekommenderade PSI. En fyra-däck direkt TPMS visar avläsningar för vardera av de fyra däcken i motsats till ett varnande ljus som inte urskilja vilka däck är låg.
Varning

Däck tryckövervakningssystem sensorer inte meddelar föraren av ett däck läcka förrän en av de fyra däcken är 25 procent lägre än den rekommenderade "kall" PSI. Cold avser ett däck som inte har använts i över tre timmar. Däckbranschen Association och American Automobile Association tror ett däck blir osäker innan släppa under 25 procent av sin rekommenderade PSI. Det är en god vana att kontrollera däck PSI minst en gång i månaden manuellt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101353.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.