Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Varför sätta Kväve i däck?

Keeping däcken ordentligt pumpade är viktigt att körsäkerheten. Använda kväve för detta syfte brukar kosta extra, men är det värt det? Kväve ger fördelar som standard luft inte, och många människor har gjort övergången. Vad är Kväve?

Kväve är en torr, inert gas. Detta innebär att det inte avger fukt och smuts, vilket är en möjlighet med vanlig tryckluft. Kväve är också lättantändlig, så det inte innebära en risk i händelse av brand eller allvarlig krasch.
Användning av kväve i Tires

Kväve har vunnit popularitet när det gäller däck inflationen. Kväve svalare, inte läcka igenom gummit så snabbt och inte orsaka rost bildas över tider på stålkorder eller hjul. Alla dessa faktorer lägga till ett däcks livslängd och ett fordons säkerhet. Och med en kylare som kör däck som bibehåller rätt inflationen bättre, kan kväve också förbättra bränsleekonomin.
Kostar det extra?

I många fall, däckåterförsäljare, bilhandlare och verkstäder tar extra betalt för nitroge, ibland så mycket på $ 5 per hjul. Detta leder till några frågor om användning av kväve är verkligen värt det, eftersom regelbundet kontrollera dina däck 'lufttryck medan du använder vanlig tryckluft erbjuder många av samma förmåner. Men butiker som erbjuder allt kväve inflation gratis, eller som en extra bonus med köp av en uppsättning däck. Addera Var hittar Kväve

Ring lokala återförsäljare och reparationsverkstäder i ditt område, eller sök på nätet, för att lära vem bär kväve. Det krävs en speciell kväve kompressor, så inte varje butik bestämmer sig för att investera i utrustning.
Underhålla Kväve

När du återvänder till tjänsten på den plats där du köpte kväve, ofta de kommer att kontrollera och fylla på nivåerna, om det behövs, utan kostnad. Om du har ett lågt däck och inte hittar kväve i närheten, är det säkert att lägga till regelbunden komprimerad luft till dina kväve pumpade däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101099.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.