Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Permanent däckbalansering

Det finns inget sätt att permanent balansera däcken. Metallen i en fälg kommer sag och varp med tiden. Gummit på däcken kommer att utveckla låga punkter och tunga poäng genom normal användning. Det närmaste du kan komma till en permanent balans är att ge dina däck en riktig balans. En sann jämvikt uppnås genom att balansera fälgar av av däcket och sedan balansera däck och fälgar tillsammans. Processen sker med hjälp av en snurrande däck balansblock. Saker du behöver
Spinning däck balansaxlar
Sticky blyvikter
Hammer-on blyvikter
Hjulvikten hammare
Visa fler instruktioner
1

Placera kanten på det snurrande balansblock. Säkra däck till maskinen via den medföljande kilen och låsanordning. Skjut kanten på den gängade armen, och skjut sedan kil på armen. Tryck ned kilen genom att snurra på låsmuttern eller enhet tills fälgen hålls stadigt på plats.
2

Mät bredden på fälgen med den medföljande bromsok mätverktyget. Håll tänderna på bromsok till läppen av fälgen. Bredden visas av pilen vid leden mellan bromsok som pekar i rätt storlek. Ingång bredden i maskinen. Input fälgen storlek, såsom 15-tums fälg eller 14-tums fälg, in i maskinen.
3

Mät avståndet från maskinen till kanten. Maskinen har en arm som glider ut ur sidan och rör vid fälgen. Dra ut det här, och peka den till läppen av fälgen. Mätningen visas med markeringar på armen. Input mätningen.
4

Ställ in maskinen att göra en dynamisk balans genom att trycka på "Type Selection" knappen tills "dynamisk" tänds. Sänk huven och låt maskinen snurra och stoppa. Lyft huven.
5

Lägg klibbiga vikter på fälgen. Fäst vikterna till kanten av fälgen som kommer att närmast broms rotorer, som är inriktade på fälgen. Maskinen visar hur mycket vikt behövs och där. Platserna kommer att vara för de yttre och inre läppar fälgen. Fäst vikten centrerad mellan de båda varumärkena, och använd hälften totalvikten visas. Till exempel, om den inre kanten kräver 0,5 oz. och ytterkanten efterlyser .75 oz., använd .75 oz., vilket är ungefär hälften av 1,25 oz.
6

Upprepa steg 4 och 5. Du måste upprepa processen flera gånger tills maskinen visar noll. Justera vikten varje gång som det behövs. Du kan lägga till, som i exemplet, 0,5 oz. längs den inre fälgkanten på den angivna platsen och 0,75 oz. på andra plats, om du önskar. De klibbiga vikter bör förbli på fälgen under livet av fälgen.
7

Upprepa steg 4 till 6 med alla däck monterade på fälgen. Använd hammare-on vikter gängade på läppen på fälgen med en hjulvikt hammare istället för klibbiga vikter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101847.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.