Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man utföra korrekt underhåll bildäck

Utföra periodiskt underhåll på en uppsättning av bildäck kan hjälpa till att förhindra överdriven slitbaneförslitning. Förhindra överdriven slitbaneförslitning förlänger däckets livslängd, vilket sparar pengar i det långa loppet. Förutom att spara pengar, hjälper periodiskt däck underhåll för att garantera en säkrare körupplevelse, särskilt i svåra väderförhållanden. Däck som inte underhålls ordentligt är mer benägna att uppleva en punktering och är mer mottagliga för halka på våta vägar än däck som underhålls ordentligt. Saker du behöver
Däck djupmätare
ringtryckmätaren
Jack
Jack står
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera lufttrycket med en mätare däcktryck på ventilskaftet. Om däcktrycket ligger under biltillverkarens rekommenderade trycket per kvadrattum (PSI), fylla däcken med luft till det lämpliga PSI. Om däcktrycket är högre än biltillverkarens rekommenderade PSI, använd baksidan av ringtryckmätaren att släppa ut luften till rätt PSI.
2

Infoga en lufttrycksmätare mönsterdjup i trappsteg varje däcket. Se till att mönsterdjupet behandlingen är likartad över bredden på däcken. Generellt, om mönsterdjupet är grundare än 1/16 tum däcket ska bytas.
3

Lyft bilen med en domkraft och placera pallbockar under vehilce. Ta bort hjul och däck och rotera (swap) framhjulen med bakhjulen. Använd en momentnyckel vid byte muttrarna och dra åt dem till bilen tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102082.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.