Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Fordon däckstorlek Krav

Däckstorlek kan påverka hanteringen av bilen och även minska bränsleeffektivitet om fel storlek för modellen. Däckstorlekar anges av statliga och lokala myndigheter av säkerhetsskäl och den federala regeringen har även publicerat krav däcktryck genom Department of Transportation. Däck Identifiering

Ett av de viktigaste kraven för däck är det Department of Transportation (DOT) krav däck identifiering. Alla däck ska ha ett alfanumeriskt identifikationsnummer finns på däcksidan. Däcket koden ger mycket information såsom tillverkare av däcket, storleken av däcket, det år och vecka däcket producerades, en form serienummer spåra däcket tillbaka till den exakta formen som används för att tillverka däcket, och luft-trycket som krävs. Dessa identifieringsnummer bistå DOT och tillverkaren när du hämtar däck som har fel i dem.
Tire lastkrav

varje tillverkare och DOT har bärighetstalen för varje tillverkad däck . Däcket storlekskravet är baserad på storleken och vikten av fordonet. Mindre bilar kan använda en mindre däckstorlek eftersom bilen inte väger lika mycket som ett större fordon såsom en lastbil eller SUV. Mindre belastningsgraden däck på fel fordonet kan orsaka instabilitet i hanteringen av fordonet eller brista under belastningen av större bil.
Däck Hastighet Krav
< p> däckets storlek krävs på varje bil är också baserad på hastigheten betyg av fordonet. Det maximala beloppet vid vilken däcket fungerar effektivt och säkert sätt är hastigheten betyg för däcket. Till exempel hastigheten betyg på däck som används på personbilar bilar varierar från 99 mph till 186 mph beroende på belastning av fordonet. Om en lägre hastighetsklass däck placeras på ett fordon eller bil som har ett högre krav hastighetsklass kommer däckslitage snabbt under normala driftsförhållanden.
Däckservice ratingkraven

Däcken på större fordon som bussar och lastbilar som används för dragande last långa sträckor och kräver en tjänst betyg. Denna tjänst Betyget är utformad särskilt för fordon som kör mer än 500 miles plus en dag och bära stora laster. Dessa däck är särskilt utformade för att bära stora laster för en lång sträcka och på grund av denna konstruktion, har däcket en maximal livslängd. När den maximala livslängden är uppfyllt, ska däcket underhållas eller bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101484.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.