Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Florida Lagar om slitbanor

I Florida, det finns ett minsta mönsterdjup enligt lag efter vilka däck måste bytas. Anledningen till detta är enkel, för säkerheten för föraren och andra trafikanter, ska ett fordon vara lätt kontrollerbar motorvägsfart. Väl underhållna däck innebär god vattenplaning och minskat buller från däck. Kontrollera ofta för slitage, svullen och sprickbildning och tillståndet av slitbanan är en del av bilens underhåll för att garantera säkerheten på vägarna. Vehikelkontroll

Däck kan du styra din bil och stannar. Du är benägna att en olycka om dina däck inte tillåter dig att styra runt ett objekt. Däck bör kunna tillhandahålla dragning på vägen när du försöker att undvika en olycka. Ingen certifierad inspektör i Florida kommer att passera en bil med däck som har mindre än den acceptabla mönsterdjup.
Minsta mönsterdjup

Enligt Florida lag, den minsta mönsterdjup på Florida är 1/16 eller 2/32 av en tum. Den inofficiella sätt att mäta däckens tråden med hjälp av ett mynt. Om du doppar ett öre i mönsterdjupet över däcket och mest av Lincolns huvud är ute, det behöver bytas ut. Den officiella metoden för mätning är en mätare som läser 32nds av en tum av det återstående mönsterdjupet. Veta däcket är utslitet är också sunt förnuft. När ett däck djup är 2/32-inch, är dess förmåga att utföra i snö eller regn undergrävas, och möjligheten för vattenplaning på vått väglag är kraftigt förhöjd.
Nordamerika Lagar

däcktillverkare i Nordamerika måste ha indikatorer kallas slitlister ingjutna i slitbanan. Slitaget maskorna löper genom slitbanemönstret till utsidan skuldra av däcket. Detta hjälper Florida och andra amerikanska och kanadensiska förare lätt märker när däcken är slitna. Kanada och de flesta amerikanska delstater följer 2/32-inch regeln mönsterdjup.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101671.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.