Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur får man en däckdimension Tum

Beräkning av däckstorlek, kräver sin totala diameter, manipulation av data på däcksidan. Normalt denna data presenteras i ett format som liknar "225/45R16." Dessa siffror representerar däckets bredd, bildformat och fälg diameter. Men siffrorna är inte enhetliga i sin användning av enheter. Till exempel är däckets bredd, uttryckt i millimeter, och fälgens diameter uttrycks i inches. För att göra saken värre, är bildformatet däcksidan höjd representeras som en procentandel av däckets bredd. Självklart kommer du att behöva arbeta lite numerisk magi för att övervinna dessa motsägelser och beräkna den totala däckstorlek i inches. Instruktioner
1

Beräkna däcksidan höjden. Om sidoväggen dataläsningar "225/45R16," då vet du bredden är 225 mm, och sidoväggen höjden är 45 procent av det. Därför, multiplicera bredden av decimalform av 45 procent. Den decimalform av en procentandel erhålls genom att dividera den procentsats med 100, och därför är det decimalform i exemplet 0,45. Multiplicera 225 mm med 0,45, berättar däcksidan höjden är 101 mm (avrundat).
2

Konvertera däcksidan höjden i inches. Eftersom det finns 25,4 mm i en tum, delar du antalet millimeter från 25,4. Därför skulle däcksidan höjden i inches vara 101 mm delat med 25,4 mm /in, vilket motsvarar 4,0 inches (avrundat).
3

Multiplicera däcksidan höjden genom två, eftersom det finns en sidovägg över och under kanten. Om du skannade upp från marken, skulle du se en sidovägg, en fälg och sedan en annan sidovägg. I exemplet är lika med 4-tums sidovägg multiplicerat med två sidoväggar 8 inches av sidoväggen.
4

Lägg fälgen diametern till den totala sidoväggen höjd. Fälgen diametern är den sista siffran i serien, 16 i exemplet. Därför skulle den totala däckets diameter vara 16 inches plus 8 tum, vilket motsvarar 24 inches i diameter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101796.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.