Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är VR i VR klassade däck ?

Att lära sig läsa en däcksidan informationen kan du använda däcket för dess avsedda tillämpning . Detta innebär också att du säkert kan använda däcket på ett lämpligt fordon . Hastighet Beteckning

Varje bokstav i däcksidan spec förutom " R " anger däckets "Speed ​​Rating . " Speed ​​Rating är ett diagram av bokstäver som anger på vilka hastigheter däcken kan användas säkert på . Till exempel står ett " V " för säkra hastigheter upp till 149 MPH , medan " Z " i diagrammet gör däcket är avsett att vara ett säkert ridas vid hastigheter över 149 MPH .
radiell Beteckning

"R" brev i däckets spec står för " radiell ", som betecknar däcket som ett radialdäck . Praktiskt taget alla moderna däck är av radial konstruktion , med undantag för däck avsedda för applikationer racerbana och andra ändamål specialitet .
Överväganden

Nästan alla moderna däck är Topplista " VR ", så detta är den mest ofta sett bokstavssträngen i däcksidan specs . Du kan se andra bokstäver i kombination med " R ", vilket innebär att ett däck är en annan hastighet . Detta kommer vanligtvis inte någon roll , eftersom de flesta människor inte någonsin kör över 87 MPH . Om du har en uppsättning däck som du vill hitta den hastigheten för , se länk i avsnittet Referenser för en tabell som visar de olika beteckningarna hastighetsklass .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101970.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.