Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter ett däck på en 2002 Ford F150

Den F150 är Fords nybörjar fordonet i dess F-Series linje av lastbilar. F150 ger en mjuk gång och livets goda som skulle sätta någon lyxbil till skam, men kan ändå dra tunga eller skrymmande föremål i sitt bakre lastflaket. Lastbil ägande ger nya och olika ansvarsområden när det gäller underhåll. Byta däck på din 2002 Ford F150 kräver lite mer kunskap och tålamod än att utföra samma uppgift på en kompakt bil. Saker du behöver
Jack handtag
Jack
rörtång
reservdäck nyckel
reservdäck
2 stoppklossar
Visa fler instruktioner

1

Park ditt F150 på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven. Avlägsna domkraften handtaget från radiatorn stöd på framsidan av motorrummet. Avlägsna domkraften och lug skiftnyckel från under passagerarsätet på regelbundna hytten och supermodeller cab, och från passagerarsidan förvaringsfack modeller Crew Cab.
2

Leta reservdäcket nyckel, som normalt förvaras i handskfacket. Sätt i nyckeln i uttaget handtaget genom att trycka den på plats tills den sitter ordentligt. Sätt i jack handtaget med nyckeln vänd framåt i hålet i den bakre stötfångaren nära registreringsskylten. Vrid jack handtaget moturs för att sänka reservdäck. Sluta vrida handtaget när däcket är på marken.
3

Snurra gängade reservdäck hållare i mitten av hjulet i moturs riktning och ta bort det. Skjut däcket från under bakdelen av trucken och rulla den till nära platsen av däcket som ska ändras.
4

Chock hjulet på båda sidor som är diagonalt motsatt det däck som du kommer att vara förändras för att hålla din F150 från att rulla när det är uppallad.
5

Ta hjulkapseln på däcket som ska ändras genom att placera den platta kanter sidan av rörtång i skåran i trim och vrida den en aning. Ställ undan klädseln. Lossa de fem muttrarna med rörtång i en moturs 1/2 varv. Inte helt ta bort muttrarna ännu.
6

Placera domkraften under ramen järnväg på den sida som du kommer att ta bort en framdäcket, eller placera domkraften under bakaxeln bostäder på sida du vill höja om du ändrar en bakre däck. Avlägsna reservdäcket nyckeln från uttaget handtaget. Stick in handtaget i uttaget och vrid det i medurs riktning tills hjulet befinner sig på marken.
7

Finish bort muttrarna med rörtång, vrida i moturs riktning. Ta det monterade däcket från navet. Placera reservhjulet på navet och se till att rada upp hålen med hjulbultarna. Byt ut muttrarna med avsmalnande vänd inåt, och dra med rörtång i medurs riktning.
8

Vrid jack handtaget i riktning moturs för att sänka bilen. Dra åt muttrarna i ett stjärnformat mönster för att försäkra hjulet sätena helt navet. Tryck på hjulet trimma tillbaka på hjulet tills det snäpper på plats. Stuva hjulet och däck byta verktyg i omvänd ordning ovan. Stäng huven och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101244.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.