Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur berätta vad gnisslande oljud från min Framdäck

Ibland, när du kör din bil, kan du märka ett gnisslande ljud från främre änden. Gnisslande ljudet från de främre däcken eller den främre delen av bilen kan visa på behovet av en inspektion eller service på bilen. Du kan utföra ett antal snabba tester för att hjälpa dig att avgöra om de gnisslande ljud kommer från bildäck, den främre hjulupphängningen eller en lös kroppsdel. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Air kompressor eller lufttillförsel
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera däcktrycket med en däcktryck mäta. Titta på etiketten på insidan av förardörren ram för korrekt däcktryck för ditt fordon och använda en kompressor eller tryckluft för att tillföra luft om det behövs. Lägg luften när utomhustemperaturen sjunker och avlägsna luft när utomhustemperaturen stiger. Under-pumpade däck kan gnissla eller skrika när du slår.
2

Kontrollera om däcken är slitna. Använd en ficklampa för att titta på ett djup av slitbanan. Om du ser barer löper från sida till sida i intervaller runt däcket du har slitna däcken till slitagevarnarna. Byt däcken. Mer slitage på ena sidan av ett däck eller mer slitage på ena framdäcket är en indikation på en dålig hjulinställning eller en sliten stötstag.
3 Broms skrikande kan vara ett tecken på slitna skivbromsar.

Kör bilen långsamt och tryck på bromsarna. Om gnisslande oljud stannar, kan du få höra sensorn bromsslitageindikator gnugga på bromsskivan. Bromsen slitagesensor är en liten metall flik som gnuggar på frambromsen skivan när beläggen är slitna. Har din bromsar inspekteras och repareras.
4

Kör bilen över en ojämn väg. Om gnisslande ökar du kan ha en lös stötdämpare, fjädrar eller fjäderben. Har den främre änden inspekteras och repareras.
5

visuellt inspektera karosseridelar, brunnar hjul och trim för alla lösa delar som kan orsaka gnisslande eller andra ljud. Fäst alla lösa paneler eller delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101902.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.