Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Bevara bildäck

Bil däck hålla din bil i kontakt med marken, så att den kan manövrera rätt över vägen. Oavsett hur väl bilen fungerar, kan du inte köra det på ett säkert sätt utan att väl underhållna däck. Ett skadat däck kan påverka bilens körbarhet och skapa farliga körförhållanden. Efter däcket tillverkarens rekommendationer och upprättande servicescheman för dina däck kommer att hjälpa till att bevara dem. Saker du behöver
Manometer tryckluft
Penny
Visa fler instruktioner
1

rotera däcken enligt tillverkarens föreslagna tidsramen. Medan däcken alla börjar med samma slitbanan, kan förslitningen bli ojämn. I bilar med framhjulsdrift, framdäcken slits ut snabbare eftersom de gör den största delen av den rörliga, medan de bakre däcken bara rulla längs med dem. Du kan jämna ut denna obalans vägslitage genom att rotera däcken var 10.000 miles, vilket lämpligen sammanfaller med var tredje oljebyte. Rotera däcken innebär att man går de tillbaka däck som har mindre slitage, till fronten. Rotera dem regelbundet kommer att bidra till att vägslitage är jämnt fördelad mellan alla fyra däcken. Dessutom har dina däck balanserad när du roterar dem. En obalanserad däck får inte sitta på marken ordentligt, vilket orsakar ojämnt slitage som den kommer i kontakt med vägen.
2

Rikta hjulen på bilen. Felaktig justering kommer slitas ut dina däck snabbare än något annat. Dina hjul kan få stötte ut ur linje med vad som helst, inklusive att träffa en trottoarkant, kör över en grop, eller bara genom normalt slitage. Justeringen själv

Test. Medan bilen rör sig med en långsam hastighet på en tom gata, ta händerna från ratten för en stund. Om bilen drar åt ena sidan, så dina hjul är ur läge. Om bilen har en stadig linje, då din inriktning är i bra form.

Fånga felaktig inriktning tidigt kommer att spara massor av pengar på däck. När du har kört din bil med dåligt däck för en månad, kommer du att märka att trampa på ytterkanten av däcken har slitits ut betydligt, medan resten av slitbanan förblir intakt. I grund och botten, när däcken inte är ordentligt justerade, kör du på kanten av däck, som snabbt kommer att bära dem.
3

Kontrollera däcktrycket regelbundet för att se till att dina däck är ordentligt pumpade. Du hittar tillverkarens rekommendation för däcktryck på sidan av däcken. Se till att alla fyra däck har ett jämnt tryck. Ojämnt tryck, enligt inflation eller över inflationen kommer att orsaka onödigt slitage på däck med minsta tryck eftersom det kommer att hålla mer kontakt med vägen än de andra däcken. Du behöver inte kolla däcktrycket varje gång du får gas, men kontrollera det en gång varannan vecka kommer att vara till nytta.
4

Inspektera däckets yta för slitbanan slitage regelbundet. Bara ta en snabb promenad runt bilen varje gång du får gas att se alla dina däck visas korrekt ringtryck och att slitaget på var och en är ännu. Om du inte kan verkligen få en bra känsla av slitbanan slitage genom att visuellt inspektera däcken, använd sedan "penny" metoden. Sätt ett öre i slitbanan groove. Om huvudet i ansiktet av öre inte sjunka ner i slitbanan groove är däcket utslitet och bör bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101773.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.