Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

2000 Ford Focus Tire Borttagning

Däck ibland måste tas bort från bilar, antingen på grund av en platt eller för att uppgradera dem. Det första steget att byta ut ett däck är att ta den nuvarande ett off av fordonet. I fallet med 2000 Ford Focus, är detta en relativt enkel procedur som är viktigt att veta hur man gör. Saker du behöver
Bil jack
rörtång
WD40 (tillval)
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på ett plant underlag. Om på sidan av en gata, aktivera dina saftblandare genom att trycka den triangulära knappen ovanför radion.
2

Stäng av motorn. Du vill inte att arbeta på en varm, kör bil.
3

Öppna bakluckan och ta bort bottenplattan genom att dra den rakt upp. Det är ledad på baksidan av bålen och bör lyfta lätt.
4

Avlägsna domkraften och lug skiftnyckel från det akuta utrymmet under golvet panelen. Var noga med att notera sina positioner så att du kan byta ut dem ordentligt när du är klar.
5

Placera kontakten på sidan av Focus, ca 6 inches bakom framdäcken eller 15 tum i fronten av de bakre däcken. Dessa områden är förstärkta för att klara trycket från hissar upp en bil.
6

Vrid jack handtaget medurs för att höja uttaget och moturs för att sänka den. Kroppen fläns ska passa in i skåran på jack huvudet. Fortsätt att vrida handtaget medurs tills hjulet är minst 2 inches ovanför marken.
7

Ta däckets hjulmuttrarna med rörtång. De tar bort genom att vrida medsols. Om de är täta, spraya dem med WD40. Fatta rörtång i slutet av handtaget för maximalt vridmoment, och bogserbåt i flera snabba, skarpa drar att få muttrarna flytta.
8

Dra däcket rakt ut av hjulbultar när alla av nötter har tagits bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101469.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.