Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du tar ett bildäck Av en Rim

Ta bort däcket från fälgen på en bil hjul är inte alltid det lättaste att göra. Om du behöver ta bort ett däck, är din största utmaning att separera däckets "kula" som är instoppad innanför hjulets fälg. Många professionella mekaniker använder en pärla brytare maskin för att säkert göra det, men du kommer förmodligen att behöva en billigare, mer tillgängliga alternativ. Den goda nyheten är att du inte behöver oroa dig för någon slang inuti däcket som de som bildäck brukade ha och cykeldäck fortfarande gör. Saker du behöver
Jack
rörtång spakar
Däck och kofötter
Visa fler instruktioner
1

Koppla ur hjulet och däcket från bilen. Lossa hjulets muttrarna och höja den passande hörn på fordonet, beståndet uttaget kan fungera, men en eftermarknad stödbenet fungerar bättre. Ta bort muttrarna i en "femstjärnig" mönster, ta bort en och därefter muttern längst bort från den du bara bort.
2

Låt luften ur däcket om det inte redan platt. Ta bort locket från ventilen och tryck på ventilen för att släppa ut luften. Den tid detta tar beror på hur mycket luft kvar i däcket.
3

Bryt däckets vulst bort av fälgen kant som däcket ligger plant på marken med navkapsel sidan vänd uppåt. Sätt ett däck spak eller två (en kofot kan också fungera) i däcket så den fångar insidan av däckets läppen och bända den uppåt. Arbeta dig runt kanten tills hela läppen är från fälgen
4

Ta däcket med dess bort läppen och dra den uppåt så den andra läppen -. Den som var längst ned i däcket - nu vidrör den övre kanten av fälgen. Använd spaken (er) på ett liknande sätt för att bända den andra läppen från fälgen, helt ta bort däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101096.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.