Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däcktyper Balancing

Många människor inser inte detta, men hjul balansering är inte samma sak som hjulinställning. För att dina däck att snurra utan störningar får däcken balanseras på rätt sätt. Om ett fordons däck är ur balans, kan föraren uppleva ojämn eller snabb däckslitage, dra eller driva, eller ratten kan naturligtvis dra åt ett håll när bilen kör rakt. Statisk Balance

Statisk balans ibland kallas Bubble balansering. Det kallas bubbla balansering eftersom maskinen används för att balansera däck använder ett vattenpass som en indikator när hjulet eller däcksenhet har balanserats. Vikterna dela försiktigt mellan insidan och utsidan av hjulet för att undvika en dynamisk balans. Maskinen används för att göra denna avvägning anses vara billig, dock måste föraren av maskinen besitter en viss skicklighet för att korrekt använda det.
Dynamic Balance
< p> Dynamisk balansering kallas ibland spinn balansering. Dynamisk balansering kan göras när däcket är antingen på fordonet eller stänga av det. Hjulet är ordentligt fastspänd på maskinen, och hjuldimensioner är inställda. Maskinen kommer att snurra däcket, beräkning av placeringen och mängden av vikt som måste anbringas på fälgen för att korrigera balansen. Flera typer av balanseringsvikter kan användas för en dynamisk balans, men den vanligaste vikt är clip-on bly vikt, som är fäst till läppen av fälgen. Alternativt, består en annan typ av dynamisk balans rakning gummi från däcket för att balansera det.
Permanent Balance

I vissa fall består permanent balansering av med antingen flytande eller torrt pulver inuti däcket och externa viktade ringar balansering mellan hjulet och navet för att uppnå balans. Denna typ av balansering är mer allmänt används för långdistansflygningar lastbilar som kör mer än 100.000 miles per år. Externa eller hjulmonterade balansering ringar är en annan typ av permanent balans. Vätska och pulver hjulbalansering kan potentiellt orsaka problem med igensatta ventilskaften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101953.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.