Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort en låsklack Nut

Låsa hjulmuttrarna är en populär stöldskyddande enhet som erbjuder en specialiserad tappmuttem per däck, som kräver en adapter för att placera på tappmuttem för demontering och montering förfaranden. Denna enhet erbjuder en utmaning för blivande tjuvar som är intresserade av att stjäla däck och /eller fälgar från en bil. Vissa människor som köper begagnade fordon kan ta reda på den hårda vägen om de har låsning muttrarna eller inte, och de kan upptäcka att låsning lug nut nyckel aldrig överfördes med köpet av bilen. Saker du behöver Flighter Key uttag för individuell låsning tappmuttem Sida 2 - eller 3-tums långa 1/2-tums enhet förlängning
låsklacken mutter borttagning kit
Pneumatisk inverkan pistol 1/2 -tums enhet eller
Stor 1/2-tums enhet bryta bar med lämplig storlek 1/2-tums hylsa för hjulmuttrarna
Punch
Hammer
bänk skruvstäd
Show Mer Instruktioner
1

Inspektera alla muttrarna på ett fordon innan den lyfts upp. Ta reda på om det finns en låsning lug nut. En låsning lug nut är konventionellt rund med en specialiserad mönster formas till den i mitten av det. Detta mönster matchas av en speciell nyckel som passar över den runda tappmuttem och sedan erbjuder samma mått som de övriga muttrarna. Med andra ord borde tillverkarens lug skiftnyckel montera den. Nyckeln för låsning tappmuttem passar bara på låsklacken muttern i ett läge och sitsen ner i den gjutna mönster. Om en knapp är tillgänglig, då avlägsnandet av muttrarna är självförklarande. Men, om nyckeln inte är tillgänglig, måste du avgöra om låsklacken muttern kom från tillverkaren som originalutrustning. Om så är fallet, kan en ny nyckel förvärvas, men detta alternativ är inte alltid bekvämt eftersom de flesta sannolikt skulle behöva beställas. Om däcket eller hjulet behöver repareras och tid är viktigt, är det enda alternativet för att få en låsklacken kit mutter borttagning. Dessa kan enkelt köpas från många lokala bildelar butiker eller mekanik specialitet verktyg lastbilar såsom Snap-on, Matco, Cornwell och Mac för att nämna några. Bestäm stilen låsning tappmuttem på
2

fordonet och jämför det med de alternativ som finns i satsen. De flesta kit erbjuder en mängd stora adaptrar. Tänk på att använda en del av de tillgängliga adaptrar kan medföra betydande skador på låsning tappmuttem och återanvända att låsa tappmuttem kommer sannolikt inte att vara ett alternativ. Människor som har förlorat sina låsande tappmuttem nycklar eller aldrig visste att de hade dem ibland välja att ta bort muttern låsklacken och ersätta dem med samma storlek på muttrarna som är standard på de andra lug dubbar.
3

Applicera närmast storlek låsklack socket mutter avlägsnande ur satsen. En 1/2-tums drive Tillägget får som skall införas i detta och en hammare kommer att behövas för att pund detta på låsning tappmuttem så djupt som möjligt. Detta steg kommer att kräva en viss takt och försiktighet, så att inte ådra sig skador på fälgen eller däcket. Det kommer också att kräva en viss grad av styrka och uthållighet. Du kanske inte lyckas första gången eller två, vilket kommer att kräva bultande borttagningshylsa om och om igen. Denna åtgärd kan också ådra sig några skador på 1/2-tums enhet förlängning används på borttagningshylsa du valde från låsklacken mutter borttagning kit. I vissa fall, bultande på sockeln direkt kan vara till hjälp. Förstår att det kan finnas olika alternativ för urval från låsklacken mutter borttagning kit. Du kan behöva prova olika sådana att optimera framgångsrika resultat.
4

När borttagningshylsa har dunkade på låsning tappmuttem, använder antingen en 1/2-tums enhet pneumatisk pistol i omvänd eller en stort brytjärn med en lämpligt dimensionerad 1/2-tums enhet socket och försöka lossa lug nut. Återigen, detta kan ta flera försök med att förstå att --- det djupare avlägsnande uttaget dunkade på låsklacken muttern --- desto bättre resultat. Du kommer sannolikt att behöva använda en stans och hammare på en bänk skruvstäd för att pundet låsklacken mutter ur borttagningshylsa.
5

Bestämma rätt borttagningshylsa från låsning lug nut borttagning kit är den viktigaste ingrediensen för din framgång. Även när rätt uttag väljs, kommer det fortfarande finnas en nivå av beslutsamhet och skicklighet. Om verktyget du använder för att lossa låsklacken mutter underklänningar, måste du börja om.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100937.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.